Ciucă: Este neconstituţional să mărim eşalonat punctul de pensie

  • Mărirea eşalonată a punctului de pensie este neconstituţională, spune, luni, premierul Nicolae Ciucă.
  • Declaraţia vine după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a cerut duminică seara o majorare diferenţiată a pensiilor.
704 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Este neconstituţional să mărim eşalonat punctul de pensie

„Anvelopa trebuie să fie de 15%, pentru că aşa mi se pare normal ca cetăţenilor să li se poată acoperi impactul pe care inflaţia l-a produs. Am stabilit foarte clar că măsurile sociale care au fost asumate şi stabilite pentru acest an vor continua şi anul viitor”, spune Nicolae Ciucă.

Premierul, care este şi liderul PNL, precizează că acel ajutor de 50 de euro dat la fiecare două luni va continua şi anul viitor.

„Legat de ceea ce urmează să stabilim pentru valoarea cu care se măresc pensiile, vom face în aşa fel încât ele să se înscrie în cuantumul care se cuvine, de 15%. Este neconstituţional să mărim eşalonat punctul de pensie. Nu putem să avem creşteri diferenţiate pe pensii”, conchide Ciucă.

Declaraţia vine după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a cerut duminică seara o majorare diferenţiată a pensiilor.

„Nu sunt de acord cu un procent egal la pensii, ci diferenţiat. O să fie un procent fix pentru toată lumea pentru contribuţie, nu partea specială. Este clar ca aşa o să fie propunerea de la Muncă şi Finanţe, nu pot să dau mărire la partea de pensie specială. Sunt încă în România pensii de 1500 de lei, trebuie o mărire mai mare, şi sustenabilă, încadrată în anvelopă, dar şi legala. Să mărim în funcţie de mărime pensiile”, spunera, duminică seara, Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici