Ciucă: Legile justiţiei, angajament asumat prin PNRR şi un obiectiv important în ridicarea MCV

Legile justiţiei, care au primit votul Senatului luni, reprezintă un angajament asumat prin PNRR şi un obiectiv important în ridicarea MCV, scrie premierul Nicolae Ciucă pe Facebook.

243 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Legile justiţiei, angajament asumat prin PNRR şi un obiectiv important în ridicarea MCV

„Am votat astăzi Legile Justiţiei în Senatul României. Noul pachet de legi a fost adoptat de Parlament şi va merge la promulgare. Cele trei legi care au primit votul camerei decizionale astăzi reprezintă un angajament asumat prin PNRR şi un obiectiv important în ridicarea MCV. Pun bazele unei adevărate modernizări a sistemului, aliniază justiţia la principiile europene şi îi consolidează independenţa, asigurând totodată respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Noile legi sunt rezultatul unei ample consultări pe care ministrul PNL Cătălin Predoiu a întreprins-o cu toate instituţiile responsabile din domeniu, iar în redactarea lor au fost implementate recomandările Comisiei de la Veneţia, MCV şi ale instanţelor judiciare”, a scris premierul.

Senatul a adoptat, luni, cele trei proiecte de legi ale justiţiei privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), organizarea judiciară şi statutul judecătorilor şi procurorilor. Senatul a fost for decizional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici