Ciucă, o nouă întâlnire cu sindicaliştii din Educaţie

Premierul Nicolae Ciucă anunţă că miercuri după-amiază va avea o nouă rundă de consultări cu liderii federaţiilor sindicale din Educaţie: „I-am rugat ca orice intervenţie a noastră acum va trebuie corectată prin legea salarizării”.

386 afișări
Imaginea articolului Ciucă, o nouă întâlnire cu sindicaliştii din Educaţie

Ciucă, o nouă întâlnire cu sindicaliştii din Educaţie

„Am avut întâlniri cu conducerea sindicatelor din educaţie, în această după-amiază o să avem o nouă întâlnire şi cred că împreună vom conveni asupra unei soluţii. Am făcut apel, în condiţiile în care am prezentat tot ce s-a făcut anul acesta pentru educaţie, anul trecut am alocat 2 miliarde în plus pentru educaţie, anul acesta 6 miliarde, plus modul în care am gestionat şi vom gestiona în continuare procesul de reformă, prin legile educaţiei şi banii care vin din PNRR. Desigur, prin responsabilitatea noastră de a rezolva problema salarizării, în educaţie, pentru că este abolsut inacceptabil ca un profesor să îşi înceapă cariera pornind de la un salariu net de 2.500 de lei şi prin noua lege a salarizării, ceea ce i-am rugat pe reprezentanţii sindicatelor, a fost .ca orice intervenţie a noastră acum va trebuie corectată prin legea salarizării”, spune premierul Nicolae Ciucă.

Liderii sindicatelor din Educaţiei au avut, marţi, consultări la Guvern. „Astăzi nu avem nimic concret pentru a spune oamenilor, motiv pentru care greva continuă”, spune Simion Hăncescu, liderul FSLI. Premierul şi mai mulţi miniştri au fost invitaţi la şedinţa sindicaliştilor de miercuri.

„I-am invitat mâine (miercuri - n.r.) la o şedinţă pe care o avem cu liderii din ţară. Poate mâine vin cu o surpriză, dar astăzi nu avem nimic concret pentru a spune oamenilor, motiv pentru care greva continuă”, afirmă preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu.

Şedinţa va fi la sediul FSLI, unde se întâlnesc liderii celor trei organizaţii sindicale.

„Invitaţia este pentru premier, Marcel Ciolacu, ministrul Finanţelor, ministrul Muncii”, a adăugat Hăncescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici