Ciucă propune înfiinţarea în România a unui hub pentru reconstrucţia Ucrainei

Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a propus înfiinţarea unui hub care să conţină toate instrumentele guvernamentale necesare participării la reconstrucţia Ucrainei şi care să ţină legătura cu societatea civilă şi cu mediul de afaceri. O structură similară, necesară şi pentru Moldova, spune el.

303 afișări
Imaginea articolului Ciucă propune înfiinţarea în România a unui hub pentru reconstrucţia Ucrainei

Ciucă propune înfiinţarea în România a unui hub pentru reconstrucţia Ucrainei

„Ajutorul acordat de România pentru reconstrucţia Ucrainei trebuie depăşească stadiul actual, printr-o nouă serie de acţiuni concrete”, a spus Nicolae Ciucă la conferinţa „Reconstrucţia Ucrainei şi rolul strategic al României”, care se desfăşoară zilele acestea la Sinaia.

El propune înfiinţarea unui hub care să acţioneze pe două direcţii: una politică şi una a investitorilor.

„Am propus înfiinţarea, la nivel central, a unei structuri care să conţină toate instrumentele guvernamentale necesare participării la reconstrucţia Ucrainei şi care să ţină legătura cu societatea civilă şi cu mediul de afaceri. România are această capacitate, fiind de la bun început un adevărat hub de ajutorare a vecinilor noştri, Ucraina şi Republica Moldova, atât în faţa agresiunilor de orice fel ale Rusiei, cât şi pe calea integrării europene pe care s-au înscris. Acest hub trebuie să se concretizeze în două direcţii foarte clare: una politică de coagulare a tuturor actorilor implicaţi în acest demers şi una a investitorilor care pot fructifica oportunităţi şi stimula activitatea economică ucraineană”, arată Nicolae Ciucă.

El susţine că o asemenea structură este necesară şi pentru ajutorarea Republicii Moldova.

„Este necesară şi o asemenea structură axată pe direcţia ajutării Republicii Moldova. Chiar dacă nu traversează aceeaşi tragedie prin care trece Ucraina, Moldova este afectată economic şi social de războiul din ţara vecină. Am propus ca aceste structuri să fie înfiinţate cât mai rapid, fără a mai fi nevoie să aşteptăm terminarea războiului. Această pre-poziţionare este esenţială pentru crearea unei baze concrete prin care România - în viitorul apropiat - va putea participa activ la reconstrucţia Ucrainei şi la susţinerea eficientă a Republicii Moldova”, mai spune preşedintele Senatului.

El a anunţat că, în marja evenimentului de la Sinaia, a avut un dialog cu Igor Grosu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, despre provocările situaţiei geopolitice actuale, atât pentru Bucureşti, cât şi pentru Chişinău.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici