Claudiu Manda anunţă termenul final pentru votarea cererii DNA care îl vizează pe Călin Popescu Tăriceanu/ Opoziţia cere Senatului să finalizeze în şapte zile procedura

Senatorul PSD Claudiu Manda a declarat luni, în Parlament, că termenul pentru primirea unui răspuns în legătură cu cererea DNA pentru începerea urmăririi penale pentru preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu este 2 aprilie.

1008 afișări
Imaginea articolului Claudiu Manda anunţă termenul final pentru votarea cererii DNA care îl vizează pe Călin Popescu Tăriceanu/ Opoziţia cere Senatului să finalizeze în şapte zile procedura

Claudiu Manda anunţă care este termenul final pentru votarea cererii DNA ce îl vizează pe Călin Popescu Tăriceanu

„Am discutat în cadrul Biroului Permanent, am propus colegilor ca termenul final, să avem un răspuns din patea Comisiei juridice, să fie data de 2 aprilie. Au fost toţi colegii de acord, motiv pentru care am considerat că nu mai aveam de ce să mai dezbatem şi solicitarea grupului USR. Rămâne ca termenul final să fie doi aprilie şi să avem un răspuns de la Comisie juridică", a declarat Claudiu Manda.

DNA a anunţat, în noiembrie 2018, că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

USR: Senatul să finalizeze de analizat în şapte zile cererea de urmărire penală a lui Tăriceanu

Grupul parlamentar USR din Senat a solicitat Biroului Permanent al Senatului să finalizeze în şapte zile procedura în cazul cererii DNA de încuviinţare a urmăririi penale pentru Călin Popescu Tăriceanu, arată un comunicat al formaţiunii politice.

”Înţelegem că pentru PSD acest dosar este o bună metodă de a-l convinge pe dl Tăriceanu să respecte întocmai dispoziţiile lui Liviu Dragnea dar nu putem accepta ca Senatul, camera superioară a Parlamentului României, să se transforme într-o unealtă de şantaj. Ştim că Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu sunt aliaţi împotriva justiţiei, ştim cu toţii că ambii întreprind tot ce le stă în putinţă pentru a submina lupta împotriva corupţiei, însă nu vrem să lăsăm ca mecanismele de funcţionare a camerei superioare a Parlamentului României să fie pervertite de la rolul lor şi folosite cu cinism pentru a asigura coeziunea coaliţiei de guvernământ”, transmite senatorul USR Adrian Wiener, liderul grupului USR din Senat.

Grupul USR consideră că “tergiversarea finalizării acestei proceduri este de natură a afecta grav credibilitatea Senatului României”.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici