Coaliţia a agreat măsuri de sprijin pentru diferite segmente din economie şi social - surse

Coaliţia a agreat măsuri de sprijin pentru diferite segmente din economie şi social pentru perioada următoare, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice. Între măsuri se numără şi deblocarea Programului Naţional de Infertilitate.

198 afișări
Imaginea articolului Coaliţia a agreat măsuri de sprijin pentru diferite segmente din economie şi social - surse

Coaliţia a agreat măsuri de sprijin pentru diferite segmente din economie şi social - surse

Astfel, s-a ajuns la un acord pentru schema de ajutor de stat pentru activităţi productive. Valoare estimată 2,2 mld lei; valoare maximă a ajutorului de stat e până de 70%; valoarea unui proiect minim depus 10 mil. euro; valoare maximă ajutor de stat pe proiect 57,75 mil euro. De acest proiect ar urma să beneficieze 150 de firme.

Valoarea proiectelor de investiţii atrase este de 5 mld. lei.

De asemenea, s-a agreat asupra creării cadrului legal pentru contractarea de împrumuturi de către autorităţile publice locale în vederea terminării proiectelor nefinalizate/nefuncţionale aferente programelor 2014-2020. Valoarea proiectelor nefinalizate este de aproximativ 350 mil. euro.

S-a agreat şi deblocarea cererilor de rambursare depuse de beneficiari până la sfârşitul lunii martie şi crearea cadrului legal pentru utilizarea cu titlu de împrumut a grantului. Măsura urmăreşte deblocarea cererilor de rambursare în valoare de peste 15 mld. lei, astfel ca acestea să poată să fie trimise la Comisia Europeană şi să fie încasate de către România în termenul prevăzut de lege.

De asemenea, s-a agreat asupra cadrului legal pentru finanţarea proiectelor din fonduri europene care au rămas fără sursa de finanţare din perioada de programare 2014-2020, pentru proiecte cu finanţare din fonduri europene fără sursa de finanţare din perioada de programare 2014-2020.

S-a ajuns la un acord pentru depăşirea procentului alocat supracontractării pentru jaloane şi ţinte asumate prin PNRR ca urmare a creşterii preţurilor la materiale şi utilităţi şi pe indexarea sumelor pentru Uniunea Scriitorilor cu rata inflaţiei anuală începând din anul 2015.

S-a decis şi deblocarea Programului Naţional de Infertilitate în vederea asigurării creditelor de angajament în valoare de 150 mil. lei, dar şi indexarea cu inflaţia a indemnizaţiei primite de către 20.000 de veterani de război.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici