Comisiile Senatului au adoptat Legea ANI, în forma Camerei, cu eliminarea sindicaliştilor

Comisiile juridică şi pentru drepturile omului din Senat au adoptat, marţi, raport favorabil la Legea ANI în forma votată de Camera Deputaţilor, eliminând însă liderii sindicali din sfera de aplicabilitate a actului normativ.

16 afișări
Imaginea articolului Comisiile Senatului au adoptat Legea ANI, în forma Camerei, cu eliminarea sindicaliştilor

Comisiile Senatului au adoptat Legea ANI, în forma Camerei, cu eliminarea sindicaliştilor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Decizia a fost luată cu 9 voturi "pentru" şi 7 abţineri.

"Am votat din considerente 100% politice şi pentru că au fost voci, chiar distinse voci, ca preşedintele Traian Băsescu care a spus că cei care au votat cum au votat data trecută s-au situat în afara interesului naţional. Un lucru extrem de grav. Nu ne situăm în afara interesului naţional. Votul nostru a fost strict politic, în ciuda faptului că avem convingerea că sunt destule elemente neconstituţionale în acest proiect de lege", a declarat Puiu Haşotti (PNL).

La rândul său, Toni Greblă a declarat că senatorii PSD s-au abţinut, pentru a dovedi că partidul nu este împotriva controlului averilor demnitarilor.

La şedinţa comisiilor a fost prezent şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda, preşedintele Comisie pentru drepturile omului din senat, nu a participat la şedinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici