Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, măsuri pentru colectarea gunoiului din Sectorul 4

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, convocat miercuri de primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, după ce REBU nu a mai colectat gunoiul şi a ridicat fără a înapoia aproape 1.600 de pubele, a dispus măsuri menite să rezolve situaţia, până joi seara, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

453 afișări
Imaginea articolului Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, măsuri pentru colectarea gunoiului din Sectorul 4

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, măsuri pentru colectarea gunoiului din Sectorul 4

,,Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a convocat astăzi, 5 aprilie, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă. Măsura întreprinsă de Autoritatea Locală este urmare a faptului că în cursul zilelor de 4 şi 5 aprilie, operatorul de salubritate aflat sub contract cu Primăria Sectorului 4, S.C. REBU S.A. a ridicat în mod nejustificat aproximativ 1.600 de pubele de la persoane fizice, fără a înapoia recipienţii în vederea asigurării continuităţii colectării. În plus, nerespectând prevederile legale, S.C. REBU S.A. a întrerupt şi continuitatea serviciului public de salubritate stradală, ceea ce în mod evident putea deveni un real pericol la adresa sănătăţii locuitorilor. În această situaţie, primarul sectorului 4, primarul Daniel Băluţă a convocat de îndată Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, intenţionând să solicite Instituţiei Prefectului acceptul pentru instaurarea stării de alertă în sectorul 4”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Primaria Sector 4.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit o serie de măsuri imediate, astfel încât până la data de 06 aprilie, orele 22.00, toate gospodăriile cărora li s-au ridicat pubelele, să primească recipienţi de depozitare a gunoiului, potrivit sursei citate.

Ridicarea celorlalte pubele asupra cărora S.C. REBU S.A. îşi arogă dreptul de proprietate urmează să se desfăşoare după un program bine stabilit, astfel încât fiecare recipient să fie înlocuit imediat cu altul, se arată în comunicatul transmis de Primăria Sectorului 4.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a declarat că autoritatea locală poate asigura serviciul de salubrizare atât în privinţa colectării deşeurilor menajere, cât şi în privinţa salubrizării stradale.

„Consider că situaţia de criză a fost depăşită, iar planul de măsuri convenite va preîntâmpina orice alt tip de disfuncţionalitate de acest gen. Totodată, îi asigur pe locuitorii sectorului 4 că Autoritatea Locală dispune, prin SC. ADP4 SA de întreaga logistică necesară pentru a asigura serviciul de salubrizare atât în privinţa colectării deşeurilor menajere, cât şi în privinţa salubrizării stradale”, a declarat Daniel Băluţă, potrivit sursei citate.

REBU nu va mai ridica gunoiul din Sectorul 4 din data de 11 aprilie, urmând să fie reziliate toate contractele cu operatorul de salubritate, inclusiv cel de deszăpezire, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Biroului de presa ai Primariei Sectorului 4.

,,REBU nu va mai ridica gunoiul din Sectorul 4. Contractul, care era încheiat de 10 ani, nu a mai fost prelungit şi a expirat la începutul acestui an. (…) Practic, REBU nu va mai putea ridica gunoiul de nicăieri din Bucureşti”, au precizat reprezentanţii Biroului de presa ai Primariei Sectorului 4.

Aceştia susţin că demersul REBU de a ridica şi gunoaiele şi pubele era “ilegal”.

“Până la data de 10 aprilie, REBU trebuie să ridice gunoiul, dar am primit foarte multe sesizari de la cetăţeni care reclamau că fie nu se mai ridică deşeurile, sunt lăsate la marginea drumului. Angajaţii ADP Sector 4 au intervenit cât s-a putut de repede şi s-a reuşit cât de cât rezolvarea problemelor. În perioada următoare ADP Sector 4 va continua să ridice gunoiul menajer, are logistica umană şi materială necesară, însă, este o chestiune temporară”, a mai precizat Biroul de presă al Primărei Sectorului 4.

Potrivit sursei citate, “în prezent se află în desfăşurare licitaţia pentru desemnarea unui nou operator de salubritate care să se ocupe în Sectorul 4 de ridicarea gunoiului, transportul acestuia şi de deszăpezire pe timpul iernii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici