Consiliera Gabrielei Firea al cărei nume apare în scandalul căminelor de bătrâni pleacă din funcţie

Consiliera Gabrielei Firea, al cărei nume apare în scandalul căminelor de vârstnici, a cerut suspendarea contractului de muncă pe perioada anchetei, „pentru a nu afecta percepţia publică privind activitatea ministrului Gabriela Firea”.

455 afișări
Imaginea articolului Consiliera Gabrielei Firea al cărei nume apare în scandalul căminelor de bătrâni pleacă din funcţie

Consiliera Gabrielei Firea al cărei nume apare în scandalul căminelor de bătrâni pleacă din funcţie

„Pentru a nu afecta percepţia publică privind activitatea ministrului Gabriela Firea şi a ministerului, doamna G. L. a solicitat astăzi suspendarea contractului de muncă pentru funcţia de consilier al ministrului, pe perioada desfăşurării anchetei. Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse susţine eforturile autorităţilor de a cerceta faptele regretabile din căminele de bătrâni şi consideră că, acolo unde sesizările se confirmă, persoanele care se fac vinovate trebuie să răspundă în faţa legii. Orice fel de abuz asupra unor oameni, în special asupra unor persoane fără ajutor, este inacceptabil. Este intolerabil orice act de cruzime asupra unor bătrâni şi nu putem fi de acord cu astfel de comportamente”, a anunţat Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Conform sursei citate, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse nu are atribuţii pentru acreditarea şi/sau controlul căminelor de bătrâni şi/sau a centrelor pentru persoane cu dizabilităţi. Domeniul de activitate al centrelor anchetate, îngrijirea persoanelor adulte cu dizabilităţi, nefiind printre în atribuţiile ministerului.

„De asemenea, ministrul Gabriela Firea nu are implicare în acest caz şi nu a avut cunoştinţă despre activitatea centrelor menţionate în această anchetă. Facem menţiunea că situaţia juridică a doamnei G. L. nu s-a schimbat, având în continuare calitatea de martor în această anchetă. Doamna G.L., care a avut legături cu asociaţia din dosar o scurtă perioadă şi pe o funcţie onorifică, dar nu a lucrat niciodată la căminele de bătrâni şi nici nu a cunoscut activitatea acestora, a pus la dispoziţia organelor de cercetare toate informaţiile pe care le deţine şi este în continuare la dispoziţia instituţiilor pentru a oferi explicaţiile necesare”, a informat sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici