Constantin: L-am văzut pe Antonescu cu Pactul de coabitare pe birou, la Senat, înainte de semnare

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, joi, că liderul PNL Crin Antonescu a ştiut despre semnarea Pactului de Coabitare dintre premier şi preşedinte, în 2012, şi nu a aflat despre act la Cotroceni, povestind că l-a văzut pe Antonescu în biroul de la Senat, cu documentul în faţă.

514 afișări
Imaginea articolului Constantin: L-am văzut pe Antonescu cu Pactul de coabitare pe birou, la Senat, înainte de semnare

Daniel Constantin (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

"Domnul Antonescu a spus că nu ştia de ce merge la Cotroceni, că nu ştia ce conţine Pactul de coabitare. Îmi amintesc foarte bine acele zile, în momentul în care, cu o seară înainte de acel pact, domnul Ponta m-a sunat, «Ne vedem a doua zi la biroul domnului Antonescu», pentru că avem o întâlnire foarte importantă, să discutăm ceva foarte important. Câştigasem alegerile şi nu se formase încă Guvernul. Am mers a doua zi la birou la Senat, erau mai mulţi lideri acolo, era şi domnul Stroe, era şi domnul Dragnea. În momentul în care am intrat în birou, l-am văzut pe domnul Antonescu cu foile în faţă, cu pixul în mână. Când m-am apropiat de domnia sa, sigur, foaia a fost întoarsă. Mi-am dat seama că este un document pe care nu trebuie să îl văd. Am stat câteva minute apoi am plecat, bunul simţ mi-a spus că trebuie să plec de acolo", a spus Daniel Constantin la RTV.

El a mai arătat că documentul pe care Crin Antonescu îl avea pe birou era Pactul de coabitare dintre premier şi preşedinte.

"Era Pactul de coabitare, iar domnul Antonescu, cu pixul, scria pe Pactul de coabitare. Cu alte cuvinte, ce vreau să spun: domnul Antonescu ştia exact de ce se duce la Cotroceni, ştia exact ce conţine Pactul de coabitare. Că nu l-a semnat, că s-a opus acolo, e altă discuţie, eu vă spun ce ştiu eu", a afimat Constantin.

Întrebat de unde ştie că acel document care se afla pe masa lui Crin Antonescu era Pactul de coabitare, Daniel Constantin a răspuns: "Domnul Ponta poate să confirme acest lucru, pentru că era în sală. Şi era motivul pentru care eram şi eu acolo, să mergem împreună, să discutăm despre noul Guvern la Cotroceni, aşa cum ar fi fost normal".

El a continuat: "A fost chiar o explicaţie penibilă, chiar jenantă, la trei zile, când s-a aflat public despre acest Pact, în care domnul Antonescu a încercat să îmi explice că s-a întâlnit undeva pe stradă sau pe scări cu domnul Ponta, şi nu a mai avut timp să mă informeze şi pe mine să merg la Cotroceni. Probabil că şi-a dorit o relaţie privilegiată, de atunci, domnul Antonescu, cu domnul Băsescu".

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seara, că el nu are nevoie de un certificat de anti-băsist şi nu el este cel care, a doua zi după o victorie copleşitoare în alegeri, s-a dus să încheie un pact cu Băsescu, şi nici nu s-a dus să îi dea preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, "lista de comenzi ca la chelneri".

"Nu eu, a doua zi după o victorie copleşitoare, m-am dus să închei pact cu Traian Băsescu. Nu eu, a doua zi după ce şapte milioane jumătate de români au votat într-un fel, m-am dus să-mi dea Barroso lista de comenzi ca la chelneri. Nu eu am făcut aceste lucruri, deci nu împotriva mea se poate îndrepta suspiciunea că mi-aş bate joc de milioane de voturi ca să-l pun pe Traian Băsescu prim-ministru", a afirmat Antonescu la România TV.

În replică, premierul Ponta a afirmat că preşedintele PNL, Crin Antonescu, are acelaşi limbaj ca şi preşedintele Traian Băsescu de când este prieten cu acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici