Video CONSULTĂRI la Cotroceni - Tăriceanu:Toate partidele fug de responsabilitate, îl transformă pe Iohannis în "preşedinte jucător" - FOTO, VIDEO

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, după consultările cu preşedintele Iohannis, că toate formaţiunile care au participat la discuţii "fug de responsabilitate" şi nu oferă soluţii, transformându-l pe şeful statului în ceea ce nu ar trebui să fie-un "preşedinte jucător".

6230 afișări

"Nu vă ascund că surprinderea noastră, pe care i-am împărtăşit-o preşedintelui, este că partidele politice care au fost la convorbirile de până acum au demonstrat, fără excepţie, că doresc să se degaje de orice fel de responsabilitate şi că aruncă responsabilitatea găsirii unei soluţii politice la actuala situaţie în braţele preşedintelui. (...) Partidele politice par mai degrabă să transforme preşedintele în ceea ce nu trebuie să fie, adică un preşedinte-jucător, care dă soluţiile"; a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE a criticat soluţia alegerilor anticipate, care, deşi are şi puncte pozitive, nu este de dorit în acest moment, dar şi varianta unui guvern tehnocrat, care este greu de alcătuit şi susţinut. "Această formulă, inclusiv de alegeri anticipate, inclusiv formula care s-a discutat despre premier tehnocrat, denotă acelaşi lucru: fugă de responsabilitate", a adăugat preşedintele Senatului.

Tăriceanu a susţinut că partidele aveau responsabilitatea de a propune soluţii şi speră că, în a doua rundă de negocieri care va avea loc la Palatul Cotroceni, vor începe şi discuţiile tradiţionale, în care formaţiunile să facă propuneri.

Pe de altă parte, corepreşedintele Daniel Constantin a subliniat că PSD, UNPR şi ALDE nu au avut un punct de vedere comun, deşi coaliţia există în continuare şi susţine guvernul interimar. Călin Popescu Tăriceanu a precizat că a discutat totuşi cu liderul PSD, Liviu Dragnea, după consultările social-democraţilor cu preşedintele Klaus Iohannis.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici