Emil Boc, reales preşedinte al PDL: Avem nevoie de Vasile Blaga şi Theodor Paleologu în echipa de conducere a partidului

Emil Boc a fost reales de către delegaţii de la Convenţia Naţională a PDL în funcţia de preşedinte al partidului, cu 868 de voturi, în timp ce Vasile Blaga a obţinut 499 de voturi, iar Theodor Paleologu - 24 de voturi. La eveniment a fost prezent şi preşedintele Traian Băsescu.

4109 afișări
Imaginea articolului Emil Boc, reales preşedinte al PDL: Avem nevoie de Vasile Blaga şi Theodor Paleologu în echipa de conducere a partidului

Emil Boc, reales preşedinte al PDL (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

21:30 - Au fost anunţate rezultatele finale ale votului: Emil Boc - 868 de voturi, Vasile Blaga - 499, Theodor Paleologu -24 de voturi.

Emil Boc: Simt o mare onoare şi o imensă responsabilitate pe care mi-aţi dat-o mie şi echipei PDL. Sunt convins că nu voi dezamăgi. Ştiu că votul mă obligă să menţin victoriile în PDL. Mulţumesc domnului Vasile Blaga pentru eleganţa competiţiei din partid şi lui Theodor Paleologu pentru că a făcut posibilă o dezbatere democratică. Avem nevoie de Vasile Blaga şi Theodor Paleologu în echipa de conducere a PDL. Vom câştiga în 2012 împreună cu România şi cu românii.

Vasile Blaga: Nu-l invidiez pe Emil Boc. Va fi o perioadă extrem de dificilă. Îi garantez lui Emil că niciunul dintre cei care am depus acest proiect politic nu vom pleca din partid. Emil Boc are nevoie de o echipă puternică, unită pentru binele acestui partid.

Theodor Paleologu: Nici cei care m-au votat pe mine nu vor pleca din PDL. Ştiu că mulţi ar fi vrut să mă voteze astăzi, dar au votat util. Luaţi-vă revanşa mâine.

20:30 - Rezultatele votului: Emil Boc - 868 de voturi, Vasile Blaga - 499, Theodor Paleologu -24 de voturi.

19:50 - Votul pentru preşedinţia PDL s-a încheiat

19:15 - Theodor Paleologu a declarat la ieşirea de la vot că faptul că a fost aplaudat de întreaga sală este un semn foarte bun pentru el.

19:00 - Vasile Blaga a declarat, la ieşirea din cabina de votare, că a votat pentru schimbare şi că nu va avea nicio problemă în colaborarea cu Traian Băsescu în cazul în care va câştiga alegerile din partid.

18:15 - Delegaţii la Convenţia PDL au început să voteze pentru preşedintele partidului. Delegaţii vor primi buletine de vot cu numele candidaţilor şi al moţiunilor şi vor vota în ordine alfabetică, în secţii de votare organizate în sala de şedinţă.

Delegaţii vor vota pe două buletine separate şi preşedinţii Comisiilor de Integritate şi Litigii, respectiv de Revizie şi Control.

17:50 - Vasile Blaga susţine un discurs

Eu nu am candidat în numele Alianţei DA. Eu am candidat singur într-un moment delicat la Bucureşti pentru că n-am apreciat foarte corect forţa colegilor mei. Hai să ne uităm fiecare în oglindă şi să vedem ce am făcut pentru el. Iubiţi partidul ăsta cum îl iubesc eu, pentru că merită.

17:35 - Emil Boc susţine un discurs

N-a fost o decizie uşoară să candidez din nou. Sunt un om care vine din politică de jos. Ştiu ce greutăţi presupune politica. În primul rând am avut în gând sufletul PDL. Ştiu lucrurile care trebuie îndreptate în partid. Am puterea şi ştiu să merg mai departe şi să modernizăm PDL. S-a spus că nu prea am luat decizii politice. 13 asumări de răspundere în parlament au reprezentat decizii politice care au schimbat România şi au scos-o din recesiune. Aveţi de ales între trei moţiuni. Eu vă invit să votaţi cu mintea şi sufletul. Gândiţi-vă la ce înseamnă viitorul PDL. Am fost, sunt şi rămân un om care a costruit în jurul lui echipa PDL.

17:25 - Theodor Paleologu susţine un discurs

16:00 - Vasile Blaga a început prezentarea moţiunii sale pentru şefia PDL

Acest partid nu funcţionează. Acest partid are nevoie de o schimbare, de un nou început, de o nouă strategie, pentru a putea guverna până în 2012 şi pentru a continua guvernarea după 2012. Dacă nu vom câştiga alegerile din 2012, restul nu mai contează. Toate măsurile pe care le-am luat vor fi risipite. Cetăţenii îşi vor pierde încrederea de a trăi mai bine.

Eu nu am inamici în politică, ci adversari. Sunt cei din USL.

Vreau să ofer o alternativă acestui partid. Candidez pentru că în acest partid nu mai facem politică. Candidez pentru că principala decizie în partid este să nu luăm nicio decizie. Partidul se comportă ca un tren care merge în viteză spre un pod rupt şi dacă nu vom chimba macazul la timp ne va părea rău. De trei ani depunem eforturi extraordinare pentru a scoate România din criza economică.

Suntem pe cale să pierdem încrederea românilor. Trebuie să depunem eforturi pentru a reconstrui relaţia politică-cetăţean. Noi trebuie să ieşim din izolarea în care suntem, să avem un dialog social, civic cu cetăţeanul.

Trebuie să alegem un preşedinte care să fie garantul că politicile partidului sunt aplicate pe Guvern şi nu invers. Problema noastră în partid este că am promovat oameni care se pricep la toate şi nu se pricep la nimic. Principalul meu obiectiv este câştigarea alegerilor din 2012 şi continuarea guvernării. În 2012 vom avea cel mai greu an electoral din istorie.

14:45 - Emil Boc a început prezentarea moţiunii sale pentru şefia PDL

Candidez pentru ca victoriile pe care le-am avut până acum să fie posibile şi de acum încolo. Candidez cu cel puţin trei obiective precise şi clare: continuarea procesului de modernizare a ţării şi consolidarea PDL; continuarea guvernării, câştigarea alegerilor din 2012 şi menţinerea PDL la guvernare; reformarea în continuare a PDL.

Îi mulţumesc lui Victor Ponta că a reuşit performanţa să distrugă PNL.

14:05 - Theodor Paleologu a început prezentarea moţiunii sale pentru şefia PDL

Un om de cultură care este şi om politic poate fi mai convingător.

Se pare că figura mea îi inspiră pe toţi să îmi dea sfaturi. M-au sfătuit să candidez şi la alte funcţii.

În cazul în care câştig, i-aş vrea alături de mine în BPN şi pe domnul Boc şi pe domnul Blaga, pentru ca eu nu îmi imaginez partidul fără ei în BPN. N-aş face un pas fără să îi consult pe amândoi. Dacă aş câştiga, m-aş ocupa de partid şi nu aş aspira la o altă funcţie în stat.

12:45 - PDL a luat o pauză la Convenţia naţională, urmând ca începând cu ora 14:00 cei trei candidaţi la preşedinţia partidului să îşi prezinte moţiunile

12:35 - Emil Boc: Am venit la guvernare în momentul în care am avut în faţă cea mai mare criză la nivel internaţional. Aveam alternativa de a continua ce a făcut vechea guvernare, ceea ce ar fi adus colaps economic pentru ţară. Ţara se prăbuşea, iar PDL dispărea dacă ar fi continuat o astfel de politică. Am ales cealaltă alternativă, nepopulară, dar care a salvat ţara de la colaps. PDL a fost acela care a scos România din recesiune. Îi mulţumesc echipei de conducere a PDL, cu care am reuşit cea mai bună performanţă din istoria partidului.

12:25 - Noul statut al PDL a fost adoptat, cu trei voturi împotrivă

12:00 - Preşedintele Traian Băsescu a plecat de la Convenţia PDL

11:15 - Băsescu: Sunteţi un partid care a trecut prin multe alegeri şi a atins 35,36% în opţiunile electorale. Acum şase ani îi predam ştafeta lui Emil Boc. Vreau să vă mulţumesc tuturor, dar şi preşedintelui Emil Boc, pentru faptul că nu m-aţi dezamăgit. Sunteţi un partid cu responsabilităţi mult mai mari decât acum şase ani, aveţi şi preşedintele României şi Guvernul.

Aţi avut o guvernare extrem de grea, cu România într-o puternică recesiune, în criză economică. Unii spun că am ieşit din recesiune destul de târziu, dar suntem una dintre ţările care au ieşit cu cele mai mici costuri din recesiune. Eu vă spun deschis un singur lucru: dacă vă opriţi pierdeţi. Nu aveţi decât o soluţie: continuaţi. România are nevoie să terminaţi ceea ce aţi început. A vă opri este cea mai mare eroare. De aceea, în calitate de şef al statului, vă cer să continuaţi procesul de transformare a României. Românii au început să înţeleagă ce aţi făcut şi că trebuie să dezvoltăm o Românie performantă. România nu mai suportă jumătăţile de măsură. Dacă vă opriţi nu aveţi nicio şansă să câştigaţi în 2012.

Sunteţi partidul care a făcut cel mai mult bine României.

Dragii mei, perspectiva României este aşa cum o veţi face voi şi va trebui să aveţi grijă să apăraţi ce aţi făcut. Vă spun ca şef de stat, trebuie să faceţi o economie capabilă să genereze prosperitate. Avem oate datele să facem o Românie performantă în care românii să fie alături de noi, cu condiţia să reveniţi la valorile pecare le promovam împreună în 2004 şi pe care le-am reafirmat şi în 2009. Vă mulţumesc pentru sprjinul pe care mi l-aţi dat într-o luptă care părea la un moment dat pierdută. S-a demonstrat că se poate câştiga şi în faţa unor gigantice campanii de presă, dacă ele sunt incorecte.

Eu cred că anul acesta vom avea o creştere economică puţin mai mare decât cea estimată, de 1,5%. Ieşirea din recesiune este un succes al românilor, pentru că ei au suportat cele mai grele măsuri. Eu le voi cere scuze ori de câte ori o să am ocazia că am fost nevoiţi să luăm aceste măsuri. Vă încurajez să continuaţi pentru că de asta are nevoie România.

Oricât de independent ar trebui să fie un preşedinte, el nu-şi poate îndeplini nici măcar mandatul de a trece ţara printr-o criză fără a avea un partener, iar parteneriatul meu este cu PDL. Aveţi obligaţia să continuaţi linia politică de până acum şi ca după ce se numără voturile să rămâneţi împreună.

Îi mulţumesc lui Theodor Stolojan, lui Adriean Videanu şi lui Radu Berceanu, care deşi rămân în partid au considerat că trebuie să lase loc generaţiei mai tinere.

11:10 - Preşedintele în exerciţiu Emil Boc a declarat deschise lucrările Convenţiei Naţionale a partidului.

"Suntem şi vom fi un partid al învingătorilor, PDL".

11:00 - Preşedintele Traian Băsescu a ajuns la Palatul Parlamentului, pentru a participa la Convenţia PDL. Traian Băsescu a fost aşteptat la intrarea în Palatul Parlamentului de către Roberta Anastase, Sulfina Barbu şi Gheorghe Barbu.

Întrebat de către jurnalişti dacă are emoţii, şeful statului a răspuns: "Nu. Pentru ce să am emoţii?".

Întrebat cum va fi ziua de astăzi, Băsescu a răspuns: "Cu soare".

El a refuzat să facă alte declaraţii şi a intrat într-o sală în care se află cei trei candidaţi la şefia PDL, Emil Boc, Vasile Blaga, Theodor Paleologu, precum şi alţi lideri ai partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici