Corlăţean: Vizita lui Victor Ponta în Finlanda s-a desfăşurat foarte bine şi în lipsa ambasadorului

Vizita premierului Victor Ponta în Finlanda s-a putut desfăşura "foarte bine" şi în absenţa ambasadorului, a precizat, joi, pentru MEDIAFAX, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, după ce şeful Guvernului şi-a exprimat nemulţumirea faţă de concediul lui Cătălin Avramescu chiar în această perioadă.

141 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: Vizita lui Victor Ponta în Finlanda s-a desfăşurat foarte bine şi în lipsa ambasadorului

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Dacă domnia sa s-a aflat într-un concediu aprobat, care a fost confirmat din centrală, nu este o problemă. De altfel, vizita s-a putut derula foarte bine şi fără prezenţa sa", a declarat Titus Corlăţean, reamintind că ambasadorul României în Finlanda a fost chemat în ţară anul acesta, pentru a i se explica anumite reguli de comunicare.

Premierul Victor Ponta, aflat luni în vizită oficială la Helsinki, a declarat că ambasadorul României în Finlanda, Cătălin Avramescu, fost şef al Cancelariei preşedintelui Traian Băsescu, nu s-a aflat lângă delegaţia oficială a României, deoarece este în concediu "cu ocazia acestei vizite".

"Domnia sa era în concediu acum, cu ocazia vizitei mele. Nu ştiu cum să fiu foarte diplomat acum, în ceea ce spun...încerc, totuşi: nu am insistat ca domnul Avramescu să-şi întrerupă concediul...", a spus Ponta la Antena 3.

Întrebat dacă ambasadorul va fi retras de la post, premierul a amintit că retragerea ambasadorilor nu poate fi efectuată decât printr-un decret emis de către preşedinte.

În luna februarie, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că ambasadorul în Finlanda, Cătălin Avramescu, a cerut renunţarea la comunicarea pe cifru şi, de asemenea, s-a opus trimiterii de către Guvern a unui ataşat pe probleme de muncă, precizând că diplomatul va fi chemat pentru explicaţii.

El a precizat atunci că Avramescu este încă ambasador în Finlanda.

"Dar nu am semnale neapărat încurajatoare profesional", a adăugat Corlăţean.

Avramescu, apropiat şi susţinător al preşedintelui Traian Băsescu, a fost şef al Cancelariei Prezidenţiale înainte de a deveni ambasador în Finlanda, în mai 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici