Ponta - în vizită oficială în Finlanda, ambasadorul - în concediu. Ponta: Nu am insistat să vină...

Premierul Victor Ponta, aflat în vizită oficială la Helsinki, a declarat că ambasadorul României în Finlanda, Cătălin Avramescu, fost şef al Cancelariei preşedintelui Traian Băsescu, nu s-a aflat lângă delegaţia oficială a României, deoarece este în concediu "cu ocazia acestei vizite".

1521 afișări
Imaginea articolului Ponta - în vizită oficială în Finlanda, ambasadorul - în concediu. Ponta: Nu am insistat să vină...

Ponta - în vizită oficială în Finlanda, ambasadorul - în concediu. Ponta: Nu am insistat să vină...

"Domnia sa era în concediu acum, cu ocazia vizitei mele. Nu ştiu cum să fiu foarte diplomat acum, în ceea ce spun...încerc, totuşi: nu am insistat ca domnul Avramescu să-şi întrerupă concediul...", a spus Ponta la Antena 3.

Întrebat dacă ambasadorul va fi retras de la post, premierul a amintit că retragerea ambasadorilor nu poate fi efectuată decât printr-un decret emis de către preşedinte.

În luna februarie, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că ambasadorul în Finlanda, Cătălin Avramescu, a cerut renunţarea la comunicarea pe cifru şi, de asemenea, s-a opus trimiterii de către Guvern a unui ataşat pe probleme de muncă, precizând că diplomatul va fi chemat pentru explicaţii.

El a precizat atunci că Avramescu este încă ambasador în Finlanda.

"Dar nu am semnale neapărat încurajatoare profesional", a adăugat Corlăţean.

Avramescu, apropiat şi susţinător al preşedintelui Traian Băsescu, a fost şef al Cancelariei Prezidenţiale înainte de a deveni ambasador în Finlanda, în mai 2011.

Premierul Victor Ponta se află, luni, în vizită oficială în Finlanda, iar marţi va efectua o vizită similară în Lituania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici