Cornea: A-ţi păstra credinţa şi principiile e comoara noastră morală. Ion Diaconescu a înţeles asta

Fosta disidentă Doina Cornea consideră că păstrarea credinţei şi a principiilor este "comoara noastră morală", iar fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a înţeles acest lucru şi nu le-a trădat niciodată, deşi a făcut 17 ani de închisoare în timpul regimului comunist.

211 afișări
Imaginea articolului Cornea: A-ţi păstra credinţa şi principiile e comoara noastră morală. Ion Diaconescu a înţeles asta

Cornea: A-ţi păstra credinţa şi principiile e comoara noastră morală. Ion Diaconescu a înţeles asta (Imagine: Vasile Magradean)

Doina Cornea a declarat, miercuri că în momentul de faţă sunt prea puţini politicieni "de talia" lui Ion Diaconescu şi de aceea România merge "târâş-grăpiş".

"Viaţa lui Ion Diaconescu noi nu am vrut să o băgăm în seamă, a trebuit să moară pentru a înţelege ce valori ascundea sufletul lui. Ne-a lăsat ca moştenire partea sa vizibilă, de bunătate şi demnitate, dar în spatele lor era un fond solid, care nu a cedat nici în închisorile comuniste şi nici suferinţelor. Asta face din oameni, oameni. Sunt acum prea puţini politicieni de talia lui Ion Diaconescu şi de aceea România merge târâş-grăpiş. Personal, am învăţat că trebuie să ne păstrăm demnitatea în orice împrejurare, să nu ne trădăm credinţa şi principiile. Politicienii de azi merg numai după interes, nu au niciun crez, şi trec de la un partid la altul crezând că dincolo le va fi mai bine. A-ţi păstra credinţa şi principiile, asta e comoara noastră morală, iar Ion Diaconescu a înţeles acest lucru şi nu a trădat şi a rezistat 17 ani în închisorile comuniste", a spus Doina Cornea.

Fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a decedat, marţi seară, la vârsta de 94 de ani.

Ion Diaconescu fusese tratat recent la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni, din cauza cauza unor tulburări de ritm cardiac.

Fostul preşedinte al PNŢCD a fost externat în 3 octombrie din Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici