Cristi Preda: Boc ar fi trebuit să candideze în Colegiul 1

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat joi, într-un interviu acordat Hotnews, că în Colegiul 1 din Bucureşti ar fi trebuit să candideze preşedintele partidului, a cărui victorie "ar fi închis gura" celor nemulţimiţi că Emil Boc a fost renominalizat pentru funcţia de premier.

21 afișări
Imaginea articolului Cristi Preda: Boc ar fi trebuit să candideze în Colegiul 1

Cristi Preda: Boc ar fi trebuit să candideze în Colegiul 1 (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Decizia este luată în funcţie de resursele financiare (...) Din discuţiile pe care le-am aflat, ştiu că i se propusese cuiva care pierduse în colegiul respectiv, Ionuţ Popescu. Cred că ar fi fost o soluţie mult mai bună, cum ar fi fost, de pildă, o soluţie foarte bună ca premierul Emil Boc să candideze în Colegiul 1. Ar fi fost un gest care intră într-o logică democratică perfect cunoscută. Este premier, dar nu este ales", a declarat Cristian Preda pentru Hotnews.

El a adăugat că în marile democraţii stabile din Occident şi discursul dominant inclusiv în PDL este cel potrivit căruia meriţi să exerciţi o funcţie de autoritate deosebită dacă eşti ales.

Întrebat dacă Emil Boc mai avea nevoie de legitimitatea votului, Preda a afirmat că "sunt unii care strâmbă din nas, inclusiv din PDL, dar nu au curajul să o spună, pentru că Boc a fost desemnat din nou prim ministru".

"O victorie în această competiţie, care altfel nu are o miză deosebită, ar fi închis gura tuturor acestor nemulţumiţi", a mai spus Cristian Preda.

El a susţinut că sunt mulţi nemulţumiţi, chiar dacă sunt oameni fără notorietate.

"Sunt mulţi oameni lipsiţi de notorietate care vorbesc şi nu sunt luaţi în seamă, care vorbesc în aceste mici cercuri de partid", a apreciat Preda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici