Cristian Diaconescu: Fără consens naţional pe un an în cel puţin trei domenii, văd prost ţara în 2011

Preşedintele onorific al UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat, sâmbătă, la Mangalia, că în ţara noastră este nevoie de o perioadă de consens naţional pentru cel puţin trei domenii, care să fie respectată de toate forţele politice timp de minim un an de zile.

38 afișări
Imaginea articolului Cristian Diaconescu: Fără consens naţional pe un an în cel puţin trei domenii, văd prost ţara în 2011

Cristian Diaconescu: Fără consens naţional pe un an în cel puţin trei domenii, văd prost ţara în 2011 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Cristian Diaconescu a spus că toate ţările care au ieşit din criză au avut sprijin politic pe trei sau patru domenii, dând exemplul Germaniei.

"Dacă în perioada imediat următoare, indiferent de cine este la Putere sau în Opoziţie, nu se conştientizează necesitatea de a avea cel puţin trei domenii de consens naţional care să fie respectate pe minimum un an de zile, ţara o văd prost în ianuarie 2011. Toate ţările care au ieşit din criză, dincolo de soluţii economice mai bune sau mai rele, au avut sprijin politic pe trei sau patru domenii. Vă dau exemplu Germania care a hotărât până în 2024 cum va merge dezvoltarea economică şi a hotărât că exporturile şi investiţiile sunt domeniile pe care trebuie mers şi ieşit din criză", a declarat, într-o conferinţă de presă, la Mangalia, Cristian Diaconescu, cu ocazia primei şcoli de vară a UNPR.

El a precizat că în România nu există nici măcar discuţii pentru stabilirea unui proiect comun, întrucât clasa politică românească este caracterizată prin dezbinare.

"Nu avem nici măcar o discuţie din care să rezulte un singur proiect comun. Ceea ce hrăneşte viaţa politică în România este dezbinare, este ură chiar poate de multe ori şi o atitudine prostească prin care până la urmă încerci să generezi o situaţie negativă în legătură cu adversarul politic. În condiţii de creştere economică, de pace socială şi de stabilitate astfel de jocuri funcţionează şi au tot funcţionat în România. Acum suntem într-o situaţie specială şi a compromite şansele unei naţiuni într-un astfel de moment reprezintă, după părerea mea, inconştienţă", a mai spus Diaconescu.

Prima ediţie a Şcolii de vară a Uniunii Naţionale pentru Progresul României, cu tema "Interesul Naţional - soluţii, nu doctrine!", se desfăşoară în perioada 27-29 august, la Mangalia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici