Cristian Preda: Nu cred într-un personaj precum Gabriel Oprea

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, sâmbătă seară, la Antena 3, că nu crede "într-un personaj" precum Gabriel Oprea" şi a menţionat că rămâne "suporterul decis" al unei formule de guvernare cu PNL.

13 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: Nu cred într-un personaj precum Gabriel Oprea

Cristian Preda: Nu cred într-un personaj precum Gabriel Oprea (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Întrebat despre relaţia pe care o vede cu nou înfiinţata Uniune Naţională pentru Progresul României (UNPR), Preda a spus că urează succes acestui partid, menţionând că are o simpatie faţă de Cristian Diaconescu, dar nu crede într-un personaj ca Gabriel Oprea.

"Nu cred într-un personaj ca domnul Oprea. Mi se pare că o persoană care e general nu poate să fie implicată în afaceri imobiliare", a spus Preda la Antena 3.

Cristian Preda a opinat că formula UNPR este a unui partid care mizează pe progres, dar care este alimentat cu generali.

"Nu suntem la sfârşitul Primului Război Mondial ca să trăim de pe urma traumelor războiului, suntem într-o viaţă civilă, în care progresul nu e definit în acest fel", a comentat el.

Preda a menţionat totodată că, după anul 2000, niciun nou partid nu a mai reuşit să intre în Parlament.

Întrebat despre faptul că, deşi exprimă rezerve în ceea ce priveşte asocierea cu independenţii, Guvernul beneficiază de sprijinul parlamentar al acestora, Preda a spus că este o soluţie de compromis cea găsită, dar a menţionat că rămâne suporterul deschis al formulei de guvernare cu PNL.

"Niciun guvern din lume nu refuză nişte voturi, e o soluţie de compromis cea care a fost găsită. Pe de altă parte, eu am spus, din 2007 încoace, de la accidentul ruperii Alianţei DA, că avem nevoie de o guvernare care să fie coerentă şi care să angajeze PNL, de o parte, PDL, de altă parte, rămân supoprterul decis al unei asemenea formule şi mă voi bate pentru ca ea să se impună", a declarat el.

Întrebat dacă este mulţumit de Guvernul Boc, Preda a spus că este un suporter al acestui guvern, chiar în această formulă, deşi îşi doreşte una mai bună.

Cristian Preda a apreciat însă că problema pensiilor trebuia să fie gândită sistematic şi nu trebuia lăsat loc pentru un discurs precum cel al ministrului Apărării, Gabriel Oprea.

"Nu este îndreptăţită o asemenea poziţie a cuiva care este în Guvern", a apreciat el.

Întrebat ce ar fi făcut în locul premierului Emil Boc, Preda a răspuns: "Aş fi negociat cu PNL intrarea la Guvern, asta vă spun, eu sunt în acest format. Eu cred că o guvernare trebuie să fie foarte coerentă şi că în aceste timpuri de criză e nevoie de o stabilitate mult mai mare decât cea pe care o are asigurată în acest moment".

UNPR şi-a desemnat, la Conferinţa Naţională Extraordinară, conducerea la nivel central, care va fi asigurată de Marian Sârbu - preşedinte, Gabriel Oprea - preşedinte executiv, Cristian Diaconescu- preşedinte de onoare, Neculai Onţanu - secretar general.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici