Cristian Preda: Sesizarea CC de către Ponta, o temă scoasă din sertar

Europarlamentarul Cristian Preda consideră că sesizarea Curţii Constituţionale de către Victor Ponta în cazul implicării lui Traian Băsescu în campania electorală a PMP "este o temă scoasă din sertar" pentru a mobiliza electoratul împotriva preşedintelui ţării şi, implicit, împotriva PMP.

83 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: Sesizarea CC de către Ponta, o temă scoasă din sertar

Cristian Preda (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Prezent, marţi, la Vaslui, Cristian Preda a afirmat că preşedintele PSD, Victor Ponta, are ca "resursă politică esenţială" la alegeri "ura faţă de Băsescu", chestiune care este înscrisă în gena USL.

Europarlamentarul care candidează la alegerile din 25 mai pe listele Partidului Mişcarea Populară consideră că PSD ar fi ridicol dacă ar declanşa o procedură de destituire a lui Traian Băsescu pe teme vestimentare, după ce preşedintele ţării a apărut în public cu un tricou pe care scria "votez PMP".

"A exprima o opinie despre un partid politic, despre votul dat unui partid sau, cu atât mai mult, a te îmbrăca într-un tricou pe care scrie «votez sau votaţi cu PMP» nu este o încălcare a Constituţiei. Am fi ridicoli pe scena internaţională dacă am declanşa o procedură de destituire (n.r. - a preşedintelui Traian Băsescu pe motive vestimentare. Tema suspendării este scoasă din sertar pentru a mobiliza electoratul împotriva lui Băsescu. Victor Ponta crede că resursa sa politică esenţială este ura faţă de Băsescu. Este atât de simplu, atât de clar. Este înscris în gena USL, care trăieşte încă, pentru că am aflat că este viu mortul. În documentele fondatoare ale USL scrie că scopul alianţei este ca regimul lui Băsescu să se sfârşească înainte de termen", a declarat europarlamentarul Cristian Preda.

Preda a fost prezent, marţi, la Vaslui, împreună cu Gabriel Berca pentru a participa la întâlniri cu populaţia şi membrii PMP, în perspectiva alegerilor europarlamantare din 25 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici