Cristian Preda: Sper că Jeffrey Franks nu înţelege prin gălăgie politică dezbaterea democratică

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat miercuri că speră că şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, nu înţelege prin "gălăgie politică" dezbaterea democratică şi a apreciat că această dezbatere nu trebuie eliminată.

110 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: Sper că Jeffrey Franks nu înţelege prin gălăgie politică dezbaterea democratică

Cristian Preda (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Cred că ar fi bine să avem o atmosferă mai consensuală în România în privinţa crizei, mai mult compromis din partea clasei politice ne-ar ajuta, dar asta nu înseamnă eliminarea dezbaterii democratice. Sper că domnul Franks nu înţelege prin gălăgie politică dezbaterea democratică", a spus Preda.

Gălăgia politică din România şi problemele din restul Europei sunt motivele principale pentru care încrederea populaţiei nu a revenit, dar percepţia se va schimba o dată cu revenirea economiei, creşterea salariilor şi scăderea şomajului, a declarat Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI.

Fondul Monetar Internaţional a încheiat luni a treia evaluare a acordului stand-by de tip preventiv şi va propune board-ului eliberarea unei noi tranşe în valoare de aproximativ 490 milioane de euro. Şedinţa board-ului a fost planificată pentru jumătatea lunii decembrie.

În conferinţa de presă de luni care a marcat încheierea misiunii, Franks a arătat că Guvernul a convenit cu FMI şi Comisia Europeană să îngheţe salariile şi pensiile în sectorul public, dar să le poată majora limitat la mijlocul anului viitor, dacă evoluţia de până atunci a veniturilor bugetare va permite acest lucru.

Totodată, instituţiile financiare au redus puternic prognoza de creştere economică pentru anul viitor, iar noile estimări se situează în intervalul 1,8-2,3%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici