Cum arată bugetul Capitalei pentru 2021. Proiectul a fost lansat în dezbatere publică

  • Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat miercuri lansarea în dezbatere publică a proiectului de buget pentru 2021.
  • Acesta prevede, printre altele, modernizarea a 32 de kilometri din reţeaua de termoficare şi reluarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica.
1022 afișări
Imaginea articolului Cum arată bugetul Capitalei pentru 2021. Proiectul a fost lansat în dezbatere publică

Cum arată bugetul Capitalei pentru 2021. Proiectul a fost lansat în dezbatere publică

„E un buget care face curăţenie în primărie şi pregăteşte construcţia Noului Bucureşti. În ciuda constrângerilor pe care le avem, am reuşit să deblocăm investiţiile şi să planificăm câteva obiective importante pentru Capitală”, a spus Nicuşor Dan, despre proiectul de buget pe 2021, lansat miercuri în dezbatere publică.

Proiectul prevede modernizarea a circa 32 de kilometri din reţeaua de termoficare a oraşului şi reluarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica, în colaborare cu Primăria Sectorului 2, lucrare pentru care vor fi alocate 39 de milioane de lei.

De asemenea, vor fi continuate lucrările de infrastructură pentru Prelungirea Ghencea, unde vor fi alocate 40 de milioane de lei şi plătite în plus 7 milioane de lei în contul datoriilor.

Proiectul mai prevede lucrări de consolidare a clădirilor cu risc seismic, refacerea Planului Urbanistic General, demararea proiectului pentru semaforizarea inteligentă în Bucureşti, reabilitarea fostei clădiri a Primăriei Sectorului 5, de pe Bulevardul Elisabeta, lucrări de reabilitare la două spitale din subordinea primăriei (Spitalul Cantacuzino şi Spitalul Theodor Burghele), reabilitarea Teatrului Ion Creangă şi finalizarea Registrului Spaţiilor Verzi.

Nicuşor Dan susţine că 30% din buget (aproximativ 2,2 miliarde de lei) merge pentru cheltuieli de dezvoltare şi investiţii, în timp ce, conform execuţiei bugetare aferentă anului 2020, fosta administraţie a avut doar 476 de milioane de lei drept cheltuieli de dezvoltare.

„Eliminăm risipa. De la peste 200 de milioane de lei daţi în 2019 pentru festivaluri şi alte evenimente similare, vom avea în acest an doar câteva milioane de lei, pentru evenimentele de tradiţie ale Capitalei. Plătim datoriile. Facem curăţenie în dezastrul lăsat de fosta conducere a primăriei şi alocăm circa 1 miliard de lei pentru plata vechilor datorii”, a transmis primarul general.

Conform acestuia, în bugetul local sunt planificate venituri de circa 1 miliard de lei din fonduri europene, la care se vor adăuga bani suplimentari din PNRR şi din alte surse UE.

„Introducem bugetul participativ. Alocăm pentru început 2 milioane de lei, ca proiect-pilot, iar bucureştenii vor decide ei înşişi, în urma consultării publice, unde vor merge exact aceşti bani”, a mai spus Nicuşora Dan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici