Dan Barna anunţă că USR va semna acordul politic propus de preşedintele Klaus Iohannis

Liderul USR, Dan Barna, a anunţat miercuri seara că formaţiunea semnează acordul politic naţional propus de preşedintele Klaus Iohannis, însă susţine o revizuire constituţională mai amplă, care să cuprindă inclusiv prevederile din iniţiativa ”Fără penali”

1880 afișări
Imaginea articolului Dan Barna anunţă că USR va semna acordul politic propus de preşedintele Klaus Iohannis

Dan Barna anunţă USR va semna acordul politic propus de preşedintele Klaus Iohannis

”Semnăm acordul politic naţional pentru consolidarea parcursului european al României propus de preşedintele Klaus Iohannis. USR îşi păstrează consecvenţa din ultimii 3 ani de zile în care a luptat în Parlament şi în stradă pentru a împiedica subminarea independenţei justiţiei de către coaliţia toxică de la guvernare şi va semna acordul propus de preşedintele Iohannis”, a scris pe Facebook Dan Barna.

El a mai afirmat că Justiţia rămâne în continuare prioritatea zero a României.

”USR a depus deja în Parlament un proiect de lege care transpune recomandările Comisiei de la Veneţia în legile justiţiei, iar dacă există un acord politic acesta poate fi adoptat în perioada imediat următoare, astfel încât sistemul de justiţie să îşi recapete stabilitatea, iar România să îşi recupereze credibilitatea în faţa partenerilor externi. USR susţine, de asemenea, o reformă constituţională care să cuprindă întrebările de la referendumul pentru justiţie al preşedintelui Iohannis, dar şi iniţiativa Fără Penali în Funcţii Publice, care a fost semnată de peste un milion de cetăţeni. De altfel, USR militează pentru o reformă constituţională mai amplă, care să includă de exemplu depolitizarea CCR, o instituţie cu rol fundamental în statul român care şi-a abandonat misiunea de a apăra legea, sub presiunile PSD-ALDE”, a adăugat preşedintele USR.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri, după consultările cu liderii partidelor parlamentare pe tema rezultatului referendumului din 26 mai, că invită formaţiunile politice să semneze un pact politic pentru consolidarea parcursului european al României.

 

Taguri:
usr,
acord politic,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici