Dăncilă, despre posibilele probleme la alegerile prezidenţiale: Trebuie să avem o alternativă. Numărătoarea paralelă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că au apărut "multe semne de întrebare" privind alegerile din 26 mai. Pentru a nu mai exista suspiciuni la prezidenţialele din toamnă, ea susţine că trebuie să existe o alternativă la sistemul actual de monitorizare a voturilor, inclusiv numărătoarea paralelă.

338 afișări
Imaginea articolului Dăncilă, despre posibilele probleme la alegerile prezidenţiale: Trebuie să avem o alternativă. Numărătoarea paralelă

Dăncilă: La alegerile prezidenţiale trebuie să avem o alternativă. Numărătoarea paralelă

"Există o comisie parlamentară care va analiza acest lucru. Am văzut că au apărut multe semne de întrebare la care nu găsim o explicaţie, care va conduce la analiza acestui lucru şi, pentru a nu exista suspiciuni la alegerile prezidenţiale trebuie să avem o altă alternativă. Numărătoare paralelă în mod sigur, pentru că atunci când există numărătoarea paralelă poţi să demonstrezi anumite lucruri care ţi se par incorecte", a declarat Viorica Dăncilă în cadrul unui interviu pentru DCNews.

Preşedintele AEP Constantin Buică a declarat, miercuri, că tabletele folosite în secţiile de vot la alegerile din 26 mai au fost testate înainte de ziua scrutinului de Autoritatea Electorală şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi nu au fost constatate "vulnerabilităţi" în funcţionarea lor.

Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat, marţi, la audierile din Comisie că operarea tabletelor folosite la alegerile europarlamentare din 26 mai a fost una deficitară.

Taguri:
dăncilă,
vot,
fraude

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici