Dăncilă, în judeţul Neamţ: Vreau să ne asigurăm că lucrările de refacere după inundaţii vor fi executate la termen, până la finalul anului

Premierul Viorica Dăncilă a vizitat, vineri, mai multe zone din judeţul Neamţ pentru a vedea care este stadiul lucrărilor de refacere a obiectivelor hidrotehnice de apărare împotriva inundaţiilor, aceasta constatând că lucrările lor a anunţat Guvernul.

251 afișări
Imaginea articolului Dăncilă, în judeţul Neamţ: Vreau să ne asigurăm că lucrările de refacere după inundaţii vor fi executate la termen, până la finalul anului

Dăncilă, în judeţul Neamţ : Vreau să ne asigurăm că lucrările de refacere după inundaţii vor fi executate la termen, până la finalul anului

"Acordăm importanţă prevenirii efectelor inundaţiilor. Imediat după inundaţiile din vară, am cerut o evaluare completă a situaţiei zonelor de risc la inundaţii, pentru a vedea cu exactitate unde pot apărea în viitor probleme cu digurile pentru a interveni în consolidarea lor. Pe baza acestei evaluări complexe a Apelor Române, se fac intervenţii în consolidarea şi construirea unor diguri acolo unde riscurile să se producă inundaţii sunt ridicate. Am alocat banii necesari, acum dorim să ne asigurăm că lucrările vor fi executate la termen, până la sfârşitul acestui an", a afirmat Viorica Dăncilă, potrivit ccomunicatului de presă al Guvernului remis, vineri, MEDIAFAX.

Un obiectiv vizitat de premier "Amenajare râu Cracău la Slobozia, judeţul Neamţ", unde Dăncilă a fost informată despre stadiul execuţiei, caracteristicile tehnice, scopul şi alte detalii referitoare la acest obiectiv, de către directorul general al A.N "Apele Române", Victor Sandu, conform sursei citate.

Valoarea totală a investiţiilor pentru obiectivul "Amenajare râu Cracău la Slobozia, judeţul Neamţ" a fost aprobat, în regim de urgenţă, prin hotărâre de Guvern, iar valoarea totală este de 57,2 milioane lei.

"Prin această investiţie se va regulariza albia existentă a râului Cracău pe o lungime de 3,5 km, se va amenaja o albie nouă deviată a râului pe o lungime de 5,059 km şi se vor construi 2 poduri. Ordonatorul principal de credite este Ministerul Apelor şi Pădurilor, iar autoritatea contractantă este A.N „Apele Române”, prin Administraţia Bazinală de Apă Siret", se arată în documentul de presă al Executivului.

Viorica Dăncilă a mai vizitat, vineri zona Borca, obiectivul de investiţii „Regularizare albie pârâu Borca şi Sabasa la Borca, judeţul Neamţ” ridicându-se la suma de 3,6 milioane de lei, aprobată prin hotărâre de Guvern.

„Şi în acest caz, ordonatorul principal de credite este Ministerul Apelor şi Pădurilor, iar autoritatea contractantă este A.N. -Apele Române-, prin Administraţia Bazinală de Apă Siret, lucrarea urmând a fi finalizată în decembrie 2018. Stadiul execuţiei, caracteristicile tehnice ale acestei investiţii, precum şi alte detalii privind şantierul au fost prezentate de directorul A.B.A Siret, Vlad Marcoci”, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei menţionate, "execuţia în regim de urgenţă a lucrărilor este necesară pentru refacerea unui tronson pe pârâul Borca în lungime de 550 m de zid de sprijin realizat din beton armat, refacerea unui tronson pe pârâul Sabasa, în lungime de 40 m cu zid de sprijin realizat din beton armat, şi refacerea apărării de mal cu gabioane, pe tot pe pârâul Sabasa, pe o lungime de 25 metri liniari".

Tot în zona Borca, premierul a vizitat obiectivul de investiţitii intitulat "Reducerea gradului de risc la inundaţii pe râul Bistriţa, sector Borca-Poiana Teiului, jud. Neamţ", potrivit Executivul.

"Valoarea actualizată a investiţiei este de 45,6 milioane lei şi are ca termen de finalizare anul 2020. În cadrul acestui obiectiv se realizează diguri de apărare pe o lungime de 15,6 km. Necesitatea întocmirii acestui proiect a apărut ca urmare a depăşirii cotelor de inundaţie în mod frecvent pe râul Bistriţa, pe sectorul studiat, producând numeroase pagube. Realizarea acestui obiectiv contribuie la regularizarea cursurilor de apă şi apărarea gospodăriilor şi a terenurilor împotriva inundaţiilor", transmite Guvernul.

În deplasarea de vineri a Vioricăi Dăncilă în judeţul Neamţ prim-ministrul a fost însoţit de ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, ministrul Afacerilor Internelor, Carmen Dan, şi ministrul Transporturilor, Lucian Şova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici