Dâncu: Nu au existat modificări substanţiale la proiectul de buget, doar unele prioritizări diferite

Proiectul bugetului de stat nu este substanţial diferit de cel conceput de guvernul social democrat, însă unele prioritizări sunt diferite, cu o altă concepţie, a explicat luni ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei, vicepremierul Vasile Dâncu, după şedinţa grupului PSD de la Senat.

177 afișări
Imaginea articolului Dâncu: Nu au existat modificări substanţiale la proiectul de buget, doar unele prioritizări diferite

Dâncu: Nu au existat modificări substanţiale la proiectul de buget, doar unele prioritizări diferite (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

"În principiu nu au existat modificări substanţiale în ceea ce priveşte bugetul României din acest moment. Este un buget pentru necesităţile României pe care le-a surprins şi guvernul social democrat, dar cu unele prioritizări diferite, cu altă concepţie noul guvern încearcă acelaşi lucru, să nu facă o dominantă ideologică, ci să meargă la necesităţile noastre cele mai stringente", a declarat Dâncu.

Vicepremierul a mai spus că în cadrul şedinţei grupului PSD nu s-a discutat despre nemulţumirile social democraţilor referitoare la buget, însă s-a discutat despre venitul minim garantat.

"Am discutat despre venitul minim garantat, am vorbit despre faptul că la Ministerul Finanţelor nu a dispărut această opţiune, care nu era nici în bugetul trecut. Se face un studiu de impact şi, în funcţie de rezultatele acestui studiu de impact, se va vedea nivelul la care se va ajunge cu venitul minim garantat. Deci nu s-a renunţat la acest lucru", a spus Vasile Dâncu.

Dâncu a mai spus că actualul guvern a încercat să vadă care sunt tipurile de investiţii care nu sunt acoperite de fonduri europene pentru a fi acoperite din bugetul de stat pentru a nu rămâne în România zone fără dezvoltare.

"Am încercat şi să vedem, mai ales la zona de investiţii, să vedem care sunt tipurile de cheltuieli, tipurile de investiţii care nu sunt acoperite de fondurile europene, să le acoperim mai degrabă din bugetul de stat, să nu rămână zone albe, fără dezvoltare în România. Continuăm aceste analize pe tipuri de programe şi încercăm să vedem zone care rămân neacoperite pentru că există diferenţe între judeţe în ceea ce priveşte investiţiile, există o diferenţă şi de activism. Noi va trebui să corectăm toate aceste lucruri", a spus vicepremierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici