Dâncu: Retragerea lui Iliescu - jalnică, şi-a dat seama că sub patronajul lui o gaşcă i-a luat partidul

Fostul lider PSD Vasile Dâncu consideră că retragerea lui Ion Iliescu din toate funcţiile deţinute în PSD este una "jalnică", în condiţiile în care acesta a constatat că, sub patronajul său, "o gaşcă i-a luat partidul".

14 afișări
Imaginea articolului Dâncu: Retragerea lui Iliescu - jalnică, şi-a dat seama că sub patronajul lui o gaşcă i-a luat partidul

Dâncu: Retragerea lui Iliescu - jalnică, şi-a dat seama că sub patronajul lui o gaşcă i-a luat partidul (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

Dâncu a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că Iliescu ar fi meritat o soartă mai bună şi că este alături de preşedintele de onoare al PSD.

"Este o retragere jalnică, oarecum, a lui Ion Iliescu, pentru că îşi dă seama în acest moment că, sub patronajul lui, s-a născut o gaşcă care i-a luat acum şi partidul pe care îl avea el, care produce ilegalităţi în această structură de alegeri. Cred că merita o soartă mai bună Ion Iliescu din acest punct de vedere, iar în acest moment sunt alături de el", a afirmat Dâncu.

Potrivit acestuia, din gestul de retragere al lui Ion Iliescu se vede că acesta nu este de acord cu "parcelarea partidului între echipe".

"Aici sunt de acord cu el, noi suntem membri ai PSD şi, prin credinţa noastră, suntem asociaţi cu o idee sau un proiect de stânga şi nu este normal să fim obligaţi să ne arătăm adeziunea faţă de grupuri, găşti sau echipe. Aceasta înseamnă o negare a statutului liber de asociere în partid şi este una dintre chestiunile în care Ion Iliescu are dreptate", a spus Vasile Dâncu.

Acesta a spus că îi pare rău că şi Iliescu a ajuns la concluzia că este "adulat formal" şi că, de fapt, "nu contează în partid în ultima vreme că i se construieşte un ritual în care este aplaudat dar, dincolo de asta, nimeni nu-l ascultă".

"Altfel spus, părerea lui nu contează. Cred că şi-a dat seama de acest lucru în acest moment, iar hotărârea de a se retrage este justificată. Dacă nu cumva vrea doar să facă o presiune asupra Congresului", a subliniat Dâncu.

Acesta a precizat că anunţul privind retragerea din toate funcţiile deţinute în PSD ar fi putut fi lansat de Iliescu şi pentru a determina o revenire, la Congres, asupra modalităţii de alegere a conducerii, prin intermediul votului în echipă, propusă de Mircea Geoană.

"Dacă a mai rămas o urmă de Statut al PSD, atunci se va putea reveni la Congres asupra modalităţii de alegere a conducerii. Poate că numai această ameninţare cu ieşirea domniei sale din toate funcţiile ar putea să producă modificarea. Dincolo de faptul că nimeni nu-l ascultă pe Ion Iliescu, toţi îl consideră o resursă importantă şi vor să se cupleze la resursa de credibilitate a lui Ion Iliescu", a menţionat Vasile Dâncu.

Dâncu afirmă că retragerea din funcţii a lui Ion Iliescu ar fi putut avea loc în alte condiţii, în care ar fi însemnat "un mandat pentru schimbare, un fel de ştafetă pentru schimbare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici