Daniel Constantin: Guvernul este neconstituţional şi trebuie să-şi dea demisia

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat vineri că decizia Curţii Constituţionale de respingere a tăierii pensiilor este mai gravă decât o moţiune de cenzură, iar Guvernul este neconstituţional şi trebuie să-şi dea demisia.

19 afișări
Imaginea articolului Daniel Constantin: Guvernul este neconstituţional şi trebuie să-şi dea demisia

Daniel Constantin: Guvernul este neconstituţional şi trebuie să-şi dea demisia (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Decizia Curţii Constituţionale de respingere a tăierii pensiilor este mai gravă decât o moţiune de cenzură. Guvernul este neconstituţional şi trebuie să-şi dea demisia pentru că s-a dovedit absolut incapabil să gestioneze România. Acest Guvern nu mai are nicio credibilitate şi niciun drept să mai ocupe Palatul Victoria unde provoacă doar dezastre şi instabilitate politică, socială şi economică. Atacându-i pe pensionari, Guvernul Boc şi-a demonstrat caracterul sinistru şi inuman, iar acest lucru nu este scuzabil. Dacă Guvernul nu-şi dă demisia chiar astăzi, înseamnă că este în afara oricărui bun simţ şi realism politic", susţine Daniel Constantin, citat într-un comunicat al PC.

Judecătorii Curţii Constituţionale au declarat neconstituţionale articolul 1 litera c) din Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor şi articolul 9 din Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar.

Articolul 1, litera c) din Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor se referă la "pensiile de serviciu ale judecătorilor, procurorilor şi judecătorilor, respectiv magistraţilor asistenţi ai Curţii Constituţionale".

Potrivit articolului 9 din Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, "de la data intrării în vigoare a prezentei legi, cuantumul brut al pensiilor cuvenite sau aflate în plată, precum şi indemnizaţia de însoţitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I, se diminuează cu 15%. La determinarea cuantumului brut al pensiilor, precum şi a indemnizaţiei de însoţitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I, ce vor fi stabilite sau acordate începînd cu data intrării în vigoare a prezentei legi, valoarea punctului de pensie utilizată este de 622,9 lei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici