Daniel Zamfir (PNL): Voi contesta decizia ANI şi iau în calcul o plângere pentru abuz în serviciu

Deputatul PNL Daniel Zamfir susţine că va contesta decizia ANI prin care a fost declarat incompatibil, arătând că a fost dată fără probe şi ignorând documentele puse la dispoziţia inspectorilor de integritate, dar şi că ia în calcul o plângere pentru abuz în serviciu.

1164 afișări
Imaginea articolului Daniel Zamfir (PNL): Voi contesta decizia ANI şi iau în calcul o plângere pentru abuz în serviciu

Deputatul PNL Daniel Zamfir (Imagine: Camera Deputaţilor)

Zamfir menţionează, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că decizia ANI prin care a fost declarat incompatibil se bazează pe documente şi acte normative care nu mai sunt în vigoare.

De asemenea, el susţine că inspectorii ANI au ignorat actele doveditoare puse la dispoziţia acestora care atestau faptul că nu s-a aflat într-o stare de incompatibilitate.

"ANI susţine că sunt incompatibil cu calitatea de deputat întrucât aş exercita în paralel activitatea de «comerciant persoană fizică în cadrul Zamfir Daniel-Cătălin Persoană Fizică Autorizată». Or, această noţiune de «comerciant - persoană fizică» nu mai este prevăzută de vreun cadru legal din România. Ea a existat în Codul Comercial abrogat în 2011, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Civil. Acesta din urmă introduce titulatura de profesionist într-un domeniu. Calitate pe care o au şi avocaţii şi medicii şi pe care nu văd cum ar putea cineva să o radieze, aşa cum cere ANI. Nu-ţi poţi radia profesia, îţi poţi suspenda activitatea. Deşi am înştiinţat în scris ANI în legătură cu aceste prevederi legale, inspectorii Agenţiei au decis să le ignore", susţine Zamfir.

De asemenea, deputatul PNL precizează că a suspendat activitatea PFA pe care îl deţinea la 28 decembrie 2012, fapt pe care l-a notificat atât ANAF, cât şi Registrului Comerţului, precum şi inspectorilor ANI.

"Ele demonstrează însă, fără dubiu, că, din prima zi de deputat până în prezent, nu am desfăşurat nicio altă activitate şi nu am încasat niciun leu în afara indemnizaţiei de parlamentar", spune Zamfir.

Totodată, deputatul PNL susţine că, în mod "extrem de fals", ANI l-a declarat incompatibil pentru că ar fi continuat să fie administratorul SC RELITE IMPEX SRL până în septembrie 2013.

"Această societate este în procedura de radiere de 14 ani! În martie 2012, cu jumătate de an înainte ca eu să candidez pentru Parlament, Tribunalul Bucureşti, în procedura legată de insolvenţa firmei, a ridicat orice drept de administrare al subsemnatului, numind un lichidator judiciar. Deci la ce calitate de administrator trebuia să mai renunţ potrivit ANI? Am pus şi acest document pe masa inspectorului ANI. Din nou degeaba. Nu m-a contrazis cu nimic, ieri însă mi-a emis raportul de incompatibilitate", se arată în comunicatul semnat de Dumitrescu.

Deputatul PNL menţionează că va contesta decizia ANI în instanţă şi ia în calcul şi o plângere pentru abuz în serviciu împotriva inspectorului ANI şi şefului Agenţiei, Horia Georgescu.

ANI a constatat că 22 de deputaţi şi zece senatori, printre care Petre Roman şi Sorin Ilieșiu, au fost în incompatibilitate pentru că au deţinut şi alte funcţii, iar unii dintre aceştia sunt suspectaţi şi de fals în declaraţiile de interese, în aceste cazuri fiind sesizat Parchetul.

Potrivit ANI, Daniel Cătălin Zamfir "s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deţinut sau deţine, simultan, funcţia de deputat şi următoarele calităţi: administrator al SC Relite Impex SRL (20 decembrie 2012 - 02 septembrie 2013); comerciant persoană fizică în cadrul "Zamfir V. Daniel- Cătălin Persoană Fizică Autorizată" (din 20 decembrie 2012 până în prezent)".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici