Datoriile PSD, estimate între 250 şi 290 miliarde lei vechi, potrivit unui audit preliminar - surse

Datoriile înregistrate de PSD, majoritatea angajate în ultimele campanii electorale, sunt estimate a se cifra între 250 şi 290 miliarde lei vechi potrivit raportului unui audit preliminar, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse din PSD.

27 afișări
Imaginea articolului Datoriile PSD, estimate între 250 şi 290 miliarde lei vechi, potrivit unui audit preliminar - surse

Datoriile PSD, estimate între 250 şi 290 miliarde lei vechi, potrivit unui audit preliminar (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, datoriile sunt acumulate din 2004 până în prezent, majoritatea acestora fiind angajate în ultimele campanii de la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale.

Acelaşi raport menţionează faptul că suma finală a datoriilor ar putea fi mai mică, în condiţiile în care unele procese deschise de creditori, aflate încă pe rolul instanţelor, ar putea fi câştigate de PSD, au susţinut aceleaşi surse.

Trezorierul PSD, Aristide Roibu, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN, că situaţia financiară a partidului este "puţin mai proastă decât altădată", el precizând că în acest moment se lucrează la bilanţul contabil, care va fi gata săptămâna viitoare. Roibu a precizat că "sunt ceva datorii", dar a evitat să menţioneze suma la care se ridică acestea.

"Sunt ceva datorii şi se lucrează la ele pentru închiderea bilanţului. Normal, trebuie ca cei doi preşedinţi să se întâlnească pentru că au fost împreună în staff-ul de campanie, au participat la organizarea Comitetului financiar care a fost la vremea respectivă", a spus Roibu.

Întrebat dacă datoriile lăsate de Geoană sunt mai mari decât cele lăsate de alţi foşti preşedinţi, Roibu a precizat că PSD nu poate aprecia dimensiunea acestora, dar că "întotdeauna au fost datorii importante".

"Datorii au fost de la campania din 1992. Când eram eu trezorier, la început, prin 2000, m-am trezit de la campania din 1992 cu nişte datorii. Au fost datorii rămase de la campania din 1996, dacă vă aduceţi aminte de Costea, cu afişele. Nu pot să vă spun care au fost mai mari sau mai mici, dar întotdeauna au fost datorii importante", a spus Roibu.

Întrebat cum stă PSD în acest moment, Roibu a spus: "Acum, puţin mai prost ca altădată".

"Se lucrează, săptămâna viitoare sper să avem datele concrete ale bilanţului. Apoi voi chema toţi furnizorii de servicii pentru a vedea dacă aceste servicii invocate au fost prestate", a arătat Roibu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, l-a invitat, sâmbătă, într-o declaraţie acordată MEDIAFAX, pe fostul lider social-democrat, Mircea Geoană, să vină luni la sediul central al PSD, la şedinţa BPN, şi să nu mai scrie pe blog, el replicându-i astfel acuzelor privind tema datoriilor partidului.

Fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, l-a acuzat, sâmbătă, într-o postare pe site-ul personal, pe actualul lider social-democrat, Victor Ponta, că, fiind lipsit de experienţă politică, a utilizat, în presă, formulări "nepotrivite" cu privire la datoria cu care a preluat partidul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici