De ce a respins Bruxellesul capitolului irigaţiilor din PNRR. Explicaţia lui Cristian Ghinea

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, susţine că proiectul privind irigaţiile din cadrul PNRR a fost respins de responsabilii europeni deoarece au fost probleme de concept. Diferenţa de viziune era foarte mare, a precizat ministrul Ghinea.

962 afișări
Imaginea articolului De ce a respins Bruxellesul capitolului irigaţiilor din PNRR. Explicaţia lui Cristian Ghinea

De ce a respins Bruxellesul capitolului irigaţiilor din PNRR. Explicaţia lui Cristian Ghinea

Dezvăluirea a fost făcută miercuri la Digi 24.

„Suntem într-o situaţie în care se vorbeşte mai mult pe surse, eu am o relaţie bună cu domnul ministru Oros. Am spus că nu pot convinge comisia să aprobe acest plan. Au fost probleme de concept pe care le am vorbit cu ministrul Oros şi cu subordonaţii

Ministrul Cristian Ghinea a mai spus că irigaţiile pot fi realizate printr-un proiect naţional.

„Diferenţa de viziune era foarte mare. În esenţă, comisia are o problemă cu sistemele mari de irigaţii care risipesc foarte multă apă. Trebuie să avem un proiect naţional pentru irigaţii, să acoperim canalele, să le digitalizăm, să punem fotovoltaice deasupra canalelor de irigaţii nu este destul”, a precizat ministrul Ghinea.

În proiectul PNRR erau incluse proiecte privind infrastructura de gestionare a apei în valoare de 6,5 miliarde euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici