De ce îl susţine Anastase pe Boc la şefia PDL: Este liderul care nu a avut nicio înfrângere ca şef de partid. Trebuie să menţinem această tradiţie

Roberta Anastase a declarat, luni, la RFI, că Emil Boc este liderul care nu a avut "nicio înfrângere" ca şef de partid, că Vasile Blaga trebuie să se regăsească în viitoarea echipă de conducere a PDL şi că tripleta Preda-Macovei-Voinescu nici nu şi-a propus să strângă cele 35 de semnături.

22 afișări
Imaginea articolului De ce îl susţine Anastase pe Boc la şefia PDL: Este liderul care nu a avut nicio înfrângere ca şef de partid. Trebuie să menţinem această tradiţie

De ce îl susţine Anastase pe Boc la şefia PDL: Este liderul care nu a avut nicio înfrângere ca şef de partid. Trebuie să menţinem această tradiţie (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a explicat de ce îl susţine pe Emil Boc pentru un nou mandat de preşedinte al PDL: "Emil Boc este liderul care conducând Partidul Democrat Liberal nu a avut nicio înfrângere. De fiecare dată a fost câştigător şi cred că tradiţia asta trebuie să ne-o menţinem. Este un om care şi-a asumat conducerea Guvernului într-un moment dificil pentru ţară, iar rezultatele pozitive încep să apară. Cred că istoria noastră recentă nu trebuie pusă deoparte, ci dimpotrivă, trebuie s-o punem în lumină, astfel încât oamenii, odată ce încep să simtă beneficiile ieşirii din criză, în acelaşi timp să identifice corect şi partidul şi, evident, omul care a făcut ceea ce trebuie pentru ei".

Dacă Emil Boc va câştiga alegerile interne, Roberta Anastase îl vede pe Vasile Blaga "evident în echipa Partidului Democrat Liberal".

"El a fost în această echipă câştigătoare cel mai bun secretar general. Eu cred că suntem cu toţii, dincolo de poziţiile în stat sau în partid pe care le ocupăm într-o anumită conjunctură şi pentru un anumit timp, în primul rând suntem pedelişti şi ăsta este cel mai important lucru. De asta sunt absolut sigură în ceea ce-l priveşte şi pe Vasile Blaga", a precizat Anastase penru RFI.

Întrebată cum îşi explică faptul că Theodor Paleologu a strâns cele 35 de semnături necesare pentru a candida, în timp ce tripleta Cristian Preda-Sever Voinescu-Monica Macovei nu a reuşit acest lucru, Roberta Anastase a răspuns că "nici nu şi-au propus să strângă cele 35 de semnături".

"De altfel, dumnealor au lansat 35 de idei, pe care le-au pus în dezbaterea partidului şi sunt convinsă că ele se şi găsesc în programele tuturor candidaţilor. Cred că fiecare idee bună până la urmă trebuie valorizată şi nu neapărat formalizată printr-o candidatură. Sunt convinsă că pot fi în echipa de conducere, dar aici e şi o chestiune de voinţă personală", a adăugat Anastase.

Emil Boc, Vasile Blaga, dar şi Theodor Paleologu îşi vor lansa oficial, luni, candidaturile pentru funcţia de preşedinte al PDL, în evenimente succesive care vor avea loc la sediul central al partidului din Aleea Modrogan.

Candidaţii care participă la alegerile pentru funcţia de preşedinte al PDL trebuie să strângă 35 de semnături pentru moţiunile lor şi susţinerea a cel puţin 10 organizaţii ale partidului. Alegerile vor avea loc în 14 mai, la Convenţia Naţională a PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici