Video DECLARAŢIA ZILEI Elena Udrea: Acum aflăm ce căuta Coldea la casa de vacanţă a lui Ghiţă de la Cheia şi de ce s-a supărat

Fostul deputat Elena Udrea a comentat cele mai recente afirmaţii ale lui Sebastian Ghiţă spunând că prin ultimele dezvăluiri aflăm ce căuta generalul Florian Coldea în februarie 2015 la vila de la Cheia, unde a avut loc ultima discuţie privată Ghiţă-Coldea.

26425 afișări

''Mi-e greu să nu fac un comentariu, după cea de-a opta înregistrare a lui Ghiţă...Spune că după dezvăluirile mele despre Florian Coldea din 30 ianuarie 2015, acesta a fost chemat să dea explicaţii în faţa unei comisii interne din SRI. Ca să se justifice în faţa Comisiei, Coldea i-a cerut lui Ghiţă facturi pe numele lui care să dovedească faptul că el însuşi şi-a plătit vacanţele făcute cu fostul deputat şi nu le-a primit cadou de la acesta. Ghiţă i-a dat facturi false, pentru că nu se mai puteau face retroactiv acte pe numele lui Coldea, vacanţele fiind plătite în realitate de firma Asesoft...Deci, acum aflăm ce căuta Coldea la casa de vacanţă a lui Ghiţă de la Cheia, la două zile după dezvăluirile pe care le-am făcut şi acuzaţiile pe care i le-am adus, lui şi Codruţei Kovesi. A mers că să se pună de acord cum să se apere şi sigur să îi reproşeze că mi-a spus nişte lucruri, pe care eu le-am făcut publice apoi... De aceea a şi fost ultima discuţie privată între cei doi, aşa cum chiar fostul deputat a spus într-una din înregistrări; pentru că din acel moment nu a mai avut încredere în Ghiţă...'', a scris Udrea pe Facebook.

Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea sunt agenţi ai unui serviciu secret străin, care aparţine unui stat partener al României, susţine Sebastian Ghiţă în a opta înregistrare. Ghiţă îl acuză pe Coldea că a prezentat facturi false la SRI în legătură de vacanţele pe care le-au petrecut împreună.

"Acum doi ani, după ce Udrea l-a acuzat public de diferite întâmplări auzite în biroul domnului Băsescu, Coldea a fost chemat în comisia internă a SRI. M-a rugat să-l ajut să îi dau documente despre vacanţele petrecute cu mine. A mai fost audiat Coldea. L-am ajutat cu bani pentru vacanţe, nu am văzut ca pe ceva rău în asta, documentele erau la mine. L-am rugat pe un prieten de-al meu pentru documentele necesare lui Coldea, să mă ajute cu facturi şi chitanţe de la agenţia de turism. Coldea s-a dus la comisie şi merge şi acum cu acele documente. Vestea proastă e că nu am putut să îi fac rost de documente de acum doi sau patru ani şi, din păcate, e uşor de dovedit din verificarea în contabilitate a firmelor, că documentele pe care le prezintă Coldea sunt false pentru că numerele de facturi nu au fost înregistrate la ministerul de Finanţe. I-am spus că nu se mai pot face toate cu doi, patru sau şase ani în urmă, a spus că se descurcă. Din păcate nu îi vor fi utile şi mai bine spune adevărul şi încearcă să ajute la aflarea lucrurilor", a mai spus Ghiţă.

Acesta a dat exemplu excursia din 2014 din Disneyland, din care a făcut publică, într-o înregistrare anterioară, şi o fotografie cu soţia sa şi soţia lui Florian Coldea.

"Nu am făcut documentele atunci şi se vede clar cum banii au ajuns la o agenţie de turism care reprezintă Lufthansa, printr-o agenţie a prietenului meu din Ploieşti, A&S World Travel, iar banii pentru Disneyland au venit de la Asesoft. Acestea sunt facturile înregistrate, iar cele pe care Coldea le-a prezentat SRI erau menite să-l ajute la comisia de control".

În înregisrarea din 9 ianuarie Sebastian Ghiţă a prezentat imagini cu Florian Coldea la vila sa de la Cheia.

"A fost ultima convorbire neoficială pe 1 februarie 2015. El a plecat supărat şi după două săptămâni, pe 17 februarie, atât fostul premier, cât şi eu ne-am trezit cu un dosar, familia lui Victor Ponta a fost chemată la DNA, le-au făcut percheziţii, le-au confiscat tabletele nepoţilor", spunea fostul deputat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici