Video Sebastian Ghiţă: "Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea, ofiţeri ai unui serviciu secret străin"

Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea sunt agenţi ai unui serviciu secret străin, care aparţine unui stat partener al României, susţine Sebastian Ghiţă în a opta înregistrare. Ghiţă îl acuză pe Coldea că a prezentat facturi false la SRI în legătură de vacanţele pe care le-au petrecut împreună.

17891 afișări

"Puterea lui Coldea asupra colegilor şi asupra celorlalte instituţii vine din relaţiile de exclusivitate pe care le are cu Kovesi. Amândoi sunt, de fapt, ofiţeri ai unui serviciu secret străin. Serviciu secret al unei ţări partenere României, dar totuşi un serviciu secret. E motivul pentru care Coldea obliga SRI să o ajute pe Kovesi cu plagiatul, cu CNATDCU, cu comisiile, cu orice pentru ca Kovesi să rămână în funcţie. Este foarte simplu să se verifice şi petrecerea de la Sinaia. A fost la Vila SRI din Sinaia. Au văzut şi sunt martori şoferii, ospătarii, lăutarii şi în episoadele viitoare veţi vedea şi filmuleţul", a declarat Sebastian Ghiţă în a opta înregistrare făcută publică de România TV.

Fostul parlamentar susţine că Florian Coldea a fost chemat şi în trecut în faţa unei comisii interne a SRI, iar pentru a putea prezenta dovezi legate de vacanţele în care au fost împreună i-ar fi cerut lui Sebastin Ghiţă facturi, care de fapt nu erau reale, deoarece excursiile erau plătite de Ghiţă.

"Acum doi ani, după ce Udrea l-a acuzat public de diferite întâmplări auzite în biroul domnulu Băsescu, Coldea a fost chemat în comisia internă a SRI. M-a rugat să-l ajut să îi dau documente despre vacanţele petrecute cu mine. A mai fost audiat Coldea. L-am ajutat cu bani pentru vacanţe, nu am văzut ca pe ceva rău în asta, documentele erau la mine. L-am rugat pe un prieten de-al meu pentru documentele necesare lui Coldea, să mă ajute cu facturi şi chitanţe de la agenţia de turism. Coldea s-a dus la comisie şi merge şi acum cu acele documente. Vestea proastă e că nu am putut să îi fac rost de documente de acum doi sau patru ani şi, din păcate, e uşor de dovedit din verificarea în contabilitate a firmelor, că documentele pe care le prezintă Coldea sunt false pentru că numerele de facturi nu au fost înregistrate la ministerul de Finanţe. I-am spus că nu se mai pot face toate cu doi, patru sau şase ani în urmă, a spus că se descurcă. Din păcate nu îi vor fi utile şi mai bine spune adevărul şi încearcă să ajute la aflarea lucrurilor", a mai spus Ghiţă.

Acesta a dat exemplu excursia din 2014 din Disneyland, din care a făcut publică, într-o înregistrare anterioară, şi o fotografie cu soţia sa şi soţia lui Florian Coldea. "Nu am făcut documentele atunci şi se vede clar cum banii au ajuns la o agenţie de turism care reprezintă Lufthansa, printr-o agenţie a prietenului meu din Ploieşti, A&S World Travel, iar banii pentru Disneyland au venit de la Asesoft. Acestea sunt facturile înregistrate, iar cele pe care Coldea le-a prezentat SRI erau menite să-l ajute la comisia de control".

Ghiţă a vorbit, în cea de-a opta înregistrare şi despre doctoratul Laurei Codruţa Kovesi. "În cazul plagiatului doamnei Kovesi, Parchetul General a spus că nu a putut verifica zborul de la Cluj, cu avion privat, pentru că nu au găsit firma. Pentru că firma e în insolvenţă, iar Parchetul nu a reuşit să recupereze nişte documente. Eu cred că a minţit. Iată factura din 27 iulie 2012, cea care dovedeşte că împreună cu Mihnea Costoiu am fost la Cluj, pentru a o acoperi pe Kovesi. Aţi văzut toţi cu comisia aceea a ministerului a păcălit legea, a minţit şi a încercat să demonstreze ceva ce ne este clar tuturor. A încercat să demonstreze că Kovesi a plagiat doar puţin şi în în părţile esenţiale, dar în realitate ei au verificat doar 100 de pagini din 400 şi nu au folosit un software deloc".

Sebastian Ghiţă spune că în episoadele următoare va prezenta "înregistrările reale, faţă de cele falsificate din Dosarul Realitatea".

În data de 27 septembrie, Ghiţă a depus la Parchetul General un autodenunţ în care susţinea că, împreună cu mai mulţi demnitari ai statului român, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi. Ulterior, procurorii au deschis un dosar, fiind audiate mai multe persoane. Pe parcursul anchetei, fostul deputat nu a putut să îşi probeze spusele, astfel că dosarul a fost clasat.

Adjunctul SRI, Florian Coldea, a fost suspendat din funcţie, a anunţat conducerea Serviciului Român de Informaţii.

Ghiţă a fost pierdut, în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, de poliţiştii care îl filau pe DN1, în timp ce se îndrepta către casă de la un eveniment al SRI. Ulterior, pentru nerespectarea condiţiilor controlului judiciar, pe numele fostului parlamentar a fost emis mandat de arestare în lipsă.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici