Deputat PNL: Ponta minte pe tema votului în Diaspora, PSD pregăteşte un bluf pentru românii de afară

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi l-a acuzat, sâmbătă, pe premierul Victor Ponta, că ”se întoarce la tactica de amânare şi înşelare a publicului din noiembrie 2014”, pe tema votului din diaspora, iar PSD pregăteşte un bluf pentru românii din afara graniţelor, prin încercarea de blocare a oricărei soluţii.

369 afișări
Imaginea articolului Deputat PNL: Ponta minte pe tema votului în Diaspora, PSD pregăteşte un bluf pentru românii de afară

Deputat PNL: Ponta minte pe tema votului în Diaspora, PSD pregăteşte un bluf pentru românii de afară (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Deputatul PNL de Diaspora a reacţionat, printr-un comunicat de presă, la declaraţiile premierului Ponta privind proiectul de lege vizând votul prin corespondenţă, finalizat recent de PNL, arătând că ”Ponta a început din nou să mintă pe tema Diasporei, iar PSD pregăteşte un bluf pentru românii de peste hotare”.

”În mod evident, Victor Ponta se întoarce la tactica de amânare şi înşelare a publicului din noiembrie 2014, atunci când Guvernul condus de el a blocat votul de peste hotare. Domnul Ponta revarsă, ca şi atunci, un val de inexactităţi şi manipulări. El spune, de pildă, că românii din Diaspora care au probleme cu locul de muncă ar putea să nu se înscrie pe listele electorale. Locul de muncă din Diaspora nu are însă nicio relevanţă şi nicio legatură cu procesul electoral din România, e doar o încercare de a speria românii de peste hotare”, a precizat deputatul liberal.

Raeţchi a mai arătat că ”dorinţa lui Ponta de a amesteca discuţia despre votul prin corespondenţă cu cea despre votul electronic este doar o încercare de a bloca orice soluţie reală”.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că propunerea PNL ca persoanele din diaspora să se înregistreze pe liste electorale, pentru vot electronic, este corectă şi de bun-simţ, dar trebuie explicat ce înseamnă aceasta, deoarece este posibil ca foarte mulţi cetăţeni să nu vrea să se înscrie, neavând documente în regulă.

"Am spus că suntem pentru orice metodă prin care toţi cetăţenii, inclusiv cei din diaspora, să poată vota, iar propunerea PNL ca cetăţenii din diaspora să se înregistreze pe liste electorale este corectă şi de bun-simţ. Trebuie însă să ducem împreună o muncă de a explica ce înseamnă asta, s-ar putea ca foarte mulţi cetăţeni să nu vrea să se înscrie, mai ales cei care nu au toate documentele în regulă sau locul de muncă", a spus liderul PSD, premierul Victor Ponta.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat, joi, că formaţiunea a definitivat proiectul de lege privind votul prin corespondenţă, care va fi transmis tuturor grupurilor parlamentare, inclusiv la cabinetele preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, şi premierului Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici