Deputat USR, despre Codul penal: Prin modificările aduse, Dragnea îşi schimbă cursul dosarului penal

Deputatul USR Stelian Ion a declarat că, prin modificările aduse la Codul penal în Comisia specială, Liviu Dragnea şi-a schimbat cursul dosarului penal pe care îl are, modificând articolul în baza căruia a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.

224 afișări
Imaginea articolului Deputat USR, despre Codul penal: Prin modificările aduse, Dragnea îşi schimbă cursul dosarului penal

Deputat USR, despre Codul penal: Prin modificările aduse, Dragnea îşi schimbă cursul dosarului penal

„ Avem un vot dat în comisia special Iordache de pe o oră pe alta referitor la modificarea Codului penal. Este dramatic. Se încalcă în picioare nişte principia fundamentale, Acela în care dacă ai greşit este firesc să apari în faţa judecătorului şi să răspunzi. Liviu Dragnea, prin aceste modificări de astăzi, îşi schimbă cursul dosarului penal pe care îl are pe rolul ÎPPCJ, pentru că s-a modificat inclusive articolul în baza căruia a fost condamant la trei ani şi jumătate cu executare. Acesta este lucru pe care nu îl pot înţelege oamenii simpli, cum e posibil să săvârşeşti nişte infracţini şi să scapi de dosarele penale modificând legislaţia pentru tine. Mai rămâne ca PSD să modifice şi Biblia în acea poruncă –să nu furi-. Să abroge şi de acolo acest păcat capital”, a declarat Stelian Ion, după ce Comisia specială pentru legile justiţiei a întocmit un raport favorabil proiectului de lege privind codul penal.

El a făcut un apel către parlamentarii de opoziţie să nu voteze proiectul legislativ în plen.

„USR a avut multe amendamente astăzi. Le solicităm colegilor din UDMR, de la PRO România, deputaţilor şi senatorilor aparţinând minorităţilor naţionale să nu fie complici la această bătaie de joc şi să voteze împotriva acestui proiect”, a conchis Stelian Ion.

Şi deputatul PNL Ioan Cupşa a declarat, marţi, că, în cadrul Comisiei speciale pentru modificarea legilor justiţiei, membrii comisiei au adoptat o amnistie pentru PSD-ALDE.

„Am participat la încă un moment ruşinos în Parlamentul României. Am avut astăzi de dezbătut aceste zeci de pagini. Totul s-a petrecut în mai puţin de o jumătate de oră. Peste o oră au fost discuţii sterile. Cam asta fac în Parlement cei de la PSD şi ALDE. Efectiv toate procedurile sunt debile, toate procedurile sunt nesănătoase şi nepotrivite. Remarc, de şase ani de când sunt în Parlamentul României, remarc că scade calitatea în acest Parlament. Se întâmplă acest lucru din cauza PSD şi ALDE. Astăzi, în 30 de minute, Comisia Iordache, PSD-ALDE cu sprijinul UDMR a dat o amnistie pentru cei care conduc PSD-ALDE, pentru infractorii de lux ai acestei ţări. O să mă raportez la un articol, prescripţia. Ce înseamnă asta pentru cei care ne privesc? Nimic altceva decât că toate infracţiunile grave cu urmări deosebit de grave petrecut anterior 2010 vor fi de nepedepsit. Pentru jupânii din PSD-ALDE amnistia va începe când va trece proiectul de lege”, a susţinut Cupşa.

Comisia pentru legile justiţiei a adoptat, marţi, raport favorabil pe proiectului de modificarea a Codului penal, în urma deciziei CCR. La discuţiile forului legislativ a participat şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Florin Iordache a declarat, în cadrul Comisiei, că raportul asupra proiectului pe Codul penal va fi adoptat miercuri de Senat, iar, săptămâna viitoare, codurile penale vor fi adoptate de Camera Deputaţilor.

„Trimitem Senatului forma Codului penal cu articolele declarate constituţionale şă fie adoptată mâine, iar săptămâna viitoare atât Codul penal cât şi Codul de procedură penală să fie adoptate de către Camera Deputaţilor. În consecinţă preşedintele României să aibă două legi, Codul penal şi Codul de procedură penală, cu toate acele articole declarate constituţionale şi atunci posibilitatea atacării la Curte a dumneavoastră sau a preşedintelui, să puteţi ataca sau există varianta reexaminării. (...) Propunerea noastră e să fie eliminate articolele cu vicii de constituţionalitate”, a afirmat Florin Iordache.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici