Deputaţii au adoptat Legea parteneriatului public-privat, reexaminată la cererea preşedintelui

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri seară, Legea parteneriatului public-privat, reexaminată la cererea preşedintelui Traian Băsescu, admiţând obiecţiile formulate de şeful statului.

41 afișări
Imaginea articolului Deputaţii au adoptat Legea parteneriatului public-privat, reexaminată la cererea preşedintelui

Deputaţii au adoptat Legea parteneriatului public-privat, reexaminată la cererea preşedintelui (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Legea are ca obiect de reglementare modul de realizare a unui proiect de parteneriat public-privat ce are ca obiectiv public proiectarea, finanţarea, construcţia, reabilitarea, modernizarea, operarea, întreţinerea, dezvoltarea şi transferarea unui bun sau serviciu public.

Cererea de reexaminare viza, printre altele, unele dispoziţii ce ar fi putut crea confuzie pe piaţă, ca urmare a neoperării distincţiei dintre regimul juridic general prevăzut de OUG 34/2006 şi cel derogatoriu, prevăzut de actul normativ.

La votul din plenul Camerei Deputaţilor, legea reexaminată a înregistrat 169 de voturi "pentru" şi o abţinere.

Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a aprobat în 24 august cererea de reexaminare formulată de şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici