Deputaţii au adoptat Ordonanţa care prelungeşte cu doi ani decontarea tratamentelor victimelor din Colectiv

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, OUG 74/2016 care preluneşte cu doi ani posibilitatea decontării tratamentelor pentru victimele tragediei din Clubul Colectiv care se tratează în străinătate.

283 afișări
Imaginea articolului Deputaţii au adoptat Ordonanţa care prelungeşte cu doi ani decontarea tratamentelor victimelor din Colectiv

Deputaţii au adoptat Ordonanţa care prelungeşte cu doi ani decontarea tratamentelor victimelor din Colectiv

"Ţinând cont de faptul că tratamentul marilor arşi se derulează pe o perioadă de circa 3 ani, iar OUG 56/2015 privind plata tratamentului în străinătate a persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti, aprobată prin Legea 32/2016, se aplică numai pentru 2015-2016 şi întrucât starea de sănătate a victimelor este în continuare precară, cauzată de cicatricile hipertrofice postcombustionale au o evoluţie spre maturare în acest termen, se impune continuarea tratamentului medical în centrele specializate din ţară sau din străinatate”, se arată în OUG 74/2016.

OUG 74/2016 prelungeşte cu doi ani posibilitatea decontării tratamentelor pentru victimele tragediei din Clubul Colectiv care se tratează în străinătate.

Actul normativ aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătăţii pentru cheltuielile aferente tratamentului pentru victimele tragediei care beneficiază de îngrijire medicală în străinătate, în continuarea tratamentului acordat în regim de spitalizare în unităţi sanitare publice din România şi din străinătate.

Sunt exceptate de la plată cheltuielile care se decontează din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, precum şi cele din donaţii sau sponsorizări.

Potrivit sursei citate, sunt simplificate procedurile care trebuie îndeplinite pentru primirea acestui ajutor, atât pentru pacienţi, cât şi pentru autorităţi.

Legea pentru aprobarea OUG 74/2016 a fost adoptată cu 267 de voturi "pentru" şi o abţinere.

Camera Deputaţilor este for decizional.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici