Deputaţii PSD, PNL şi PC vor fi în sală, dar nu vor vota cererea DNA privindu-l pe Dan Păsat

Deputaţii PSD, PC şi PNL vor fi prezenţi în sala de plen a Camerei, dar nu vor vota la dezbaterea privind cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului PDL Dan Păsat, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, Florin Iordache (PSD).

17 afișări
Imaginea articolului Deputaţii PSD, PNL şi PC vor fi în sală, dar nu vor vota cererea DNA privindu-l pe Dan Păsat

Deputaţii PSD, PNL şi PC vor fi în sală, dar nu vor vota cererea DNA privindu-l pe Dan Păsat (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Deputaţii de la PNL, PSD şi PC vor fi prezenţi în sală, dar nu votează. Motivaţia este că vrem să asigurăm prezenţa, dar nu vrem să intrăm în acest război al DNA cu PDL", a explicat Iordache.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, că cererea DNA de ridicare a imunităţii parlamentare a deputatului PDL Dan Păsat pentru arestarea preventivă a fost înscrisă pe ordinea de zi a şedinţei de marţi, la votul final, sub rezerva primirii raportului Comisiei juridică.

Anastase a precizat că grupul PDL a votat întotdeauna în favoarea unor astfel de cereri din partea justiţiei.

Deputatul PDL Dan Păsat declara, înainte de şedinţa de luni a grupului PDL, că va preciza în plen, marţi, dacă va cere deputaţilor să-i ridice imunitatea parlamentară.

Membrii Comisiei juridice au anunţat că mai au de lucrat la raport şi, dacă acesta va fi gata, va intra în dezbatere marţi.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat vot favorabil solicitării justiţiei pentru încuviinţarea arestării preventive a deputatului PDL Dan Păsat.

Ministerul Justiţiei a transmis Camerei Deputaţilor, în 4 noiembrie, solicitarea procurorilor privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului PDL de Giurgiu Dan Păsat, acuzat de şantaj.

Potrivit DNA, în perioada 2009 - 2010 Dan Păsat, în calitate de deputat, iar din data de 21 decembrie 2009 şi de secretar general al Partidului Democrat Liberal, în cadrul organizaţiei judeţene Giurgiu, cu încălcarea regimului incompatibilităţilor în exercitarea demnităţii publice de parlamentar, prin acţiuni de şantaj ori prin folosire a autorităţii şi influenţei ca om politic decurgând din funcţia de conducere din partid, a acţionat pentru a obţine, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind din contractele de achiziţii publice încheiate cu primării de pe raza judeţului Giurgiu şi derulate prin firma sa - SC Prod Invest SRL, pe care o controla şi o conducea în fapt. Atunci când a întâmpinat opoziţie din partea reprezentanţilor administraţiei publice locale ori a firmelor care îşi adjudecaseră contractele de achiziţie publică, inculpatul a recurs la diverse forme de intimidare, mergând până la ameninţări şi acte de violenţă.

La data de 18 februarie 2010, faţă de Dan Păsat s-a dispus urmărirea penală în legătură cu două infracţiuni de şantaj, iar la data de 28 iunie 2010 cercetările au fost extinse, fiind dispusă urmărirea penală faţă de Păsat şi sub aspectul celorlalte infracţiuni menţionate în cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici