Deputatul Daniel Fenechiu vrea redefinerea spaţiului închis şi înfiinţarea cluburilor de fumători

Deputatul PND Daniel Fenechiu a declarat, luni, că va depune, la Camera Deputaţilor, o iniţiativă legislativă pentru modificarea legii anti-fumat, care să redefinească “spaţiul public închis” şi să permită constituirea cluburilor sau asociaţiilor de fumători.

Share pe Facebook 17969 afişări

Deputatul Daniel Fenechiu vrea redefinerea spaţiului închis şi înfiinţarea cluburilor de fumători (Imagine: Razvan Chirita/ Arhiva Mediafax Foto)

"Urmează să înregistrăm pe rolul Camerei Deputaţilor o propunere legislativă privind modificare Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor de tutun aşa cum a fost aceasta modificată prin Legea 15/2006”, a declarat deputatul PND Daniel Fenechiu.

Daniel Fenechiu a afirmat că cele două mari probleme ale legii anti-fumat sunt definirea conceptului de „spaţiu public închis” şi condiţiile „foarte restrictive”, impuse de legea anti-fumat care intră în vigoare marţi, 16 martie.

Astfel, prin spaţiu public închis, potrivit proiectului pentru modicarea legii anti-fumat, iniţiat de Daniel Fenechiu, se înţelege „orice spaţiu accesbil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are acoperiş, plafon sau tavan şi care este încadrat de pereţi de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent”.

Iar, prin spaţiu închis la locul de muncă se înţelege „orice spaţiu care are acoperiş, plafon sau tavan şi care este încadrat de pereţi de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, aflat într-un loc de muncă cum este definit în Legea securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006, cu modificările ulterioare”, potrivit sursei citate.

De asemenea, proiectul de lege semnat de deputatul PND, prevede că „fumătorii se pot constitui în asociaţii sau cluburi de fumători, care pot amenaja spaţii speciale destinate exclusiv fumatului şi activităţile asociate fumatului”.

Daniel Fenechiu a mai spus că ar fi vrut ca înainte să depună iniţiativa legislativă să poată să vadă motivarea CCR a deciziei de respingere a sesizării pe care a depus-o cu privire la legea anti-fumat, însă CCR nu a publicat motivarea în cele 45 de zile.

 

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
DANIEL FENECHIU ,
ANTI-FUMAT ,
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.