Deputatul Emanuel Ungureanu anunţă că va candida pentru funcţia de preşedinte al USR

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a anunţat că va candida pentru funcţia de preşedinte al partidului la congresul care se va desfăşura la mijlocul lunii mai la Cluj-Napoca, spunând că prin candidatură se alătură celor care îşi doresc un partid unit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1967 afișări
Imaginea articolului Deputatul Emanuel Ungureanu anunţă că va candida pentru funcţia de preşedinte al USR

Deputatul Emanuel Ungureanu anunţă că va candida pentru funcţia de preşedinte al USR (Imagine: Raul Stef/ Mediafax Arhiva Foto)

Potrivit unei scrisori deschise adresate delegaţilor la congres şi membrilor partidului transmisă, luni, corespondentului MEDIAFAX, Emanuel Ungureanu consideră că USR trebuie să rămână o uniune de idei progresiste şi conservatoare, „dar trebuie să se ferească de tendinţele impregnate de forme hibride de talibanism ale celor care vor să impună prin ieşiri necontrolate partidului propriile viziuni despre dezvoltarea societăţii”.

„Am decis să îmi depun candidatura la slujba de preşedinte USR la Congresul partidului. USR trebuie să rămână o uniune de idei progresiste şi conservatoare, dar trebuie să se ferească de tendinţele impregnate de forme hibride de talibanism ale celor care vor să impună prin ieşiri necontrolate partidului propriile viziuni despre dezvoltarea societăţii. Trebuie să ne educăm spiritul de solidaritate, trebuie să învăţăm să privim cu prietenie persoanele cu care ne confruntăm în idei. USR este un grup fantastic de oameni creativi, cu idei extraordinare despre cum ar trebui să modernizăm România. Candidatura mea la poziţia de preşedinte al partidului va da glas dorinţei celor care îşi doresc un partid unit, în care să se regăsească toţi cei care au caracterul suficient de puternic încât să reziste tentaţiei vanităţii că au întotdeauna dreptate”, a spus Ungureanu.

Acesta a subliniat că îşi doreşte enorm ca, după Congresul USR, „Nicuşor Dan şi Cristi Ghinea, Clotilde Armand să comunice mai bine şi să lucreze excelent împreună”.

„Vorbim enorm în USR, avem o groază de idei, dar avem puţini oameni de acţiune. Totul s-a întâmplat foarte repede, unii dintre noi au muncit mai mult decât alţii. Mă refer acum, mai ales la colegii din Bucureşti care au transformat USB în USR după o campanie reuşită la locale”, a mai spus Ungureanu.

Deputatul USR a precizat că l-a susţinut în campanie pe Dacian Cioloş, un om care întrunea calităţile fundamentale pentru un „politician – altfel”: bunul simţ, cinstea, competenţa, modestia.

„Trebuie să găsim mai mulţi oameni ca el, mai competenţi decât noi sau la fel de competenţi, să-i promovăm în partid şi, dacă este necesar şi uneori va fi, să le recunoaştem superioritatea. Cred cu tărie că porţile partidului trebuie deschise pentru toţi cei care cred că pot să se alăture frontului anticorupţie, oameni integri, oameni de caracter. Trebuie să îi motivăm să nu renunţe la ideea de intra în USR, din afară, părem dezorientaţi, prea dezbinaţi şi şovăielnici”, a menţionat Emanuel Ungureanu.

Acesta a mai arătat că este boboc în USR dar nu şi în viaţă, în condiţiile în care a activat în trei domenii cheie: sănătate, educaţie şi asistenţă socială, a condus din studenţie o asociaţie studenţească la nivel naţional, a gestionat şi mediat conflicte, a condus proiecte de amploare, a învăţat să negocieze cu oameni dificili în situaţii complicate.

„Îmi doresc să fiu preşedintele inimii voastre, doar dacă în ea USR înseamnă o familie în care căutăm cu tact consensul şi atunci când nu îl găsim nu ne înfingem cuţitele pe la spate. Sunt convins că vom regăsi în noi resursa de dragoste şi bunătate pentru a ne uni, acum nu suntem uniţi, cel puţin aşa arată la mine în oglindă”, a conchis candidatul la funcţia de preşedinte USR.

Emanuel Ungureanu are 39 de ani, s-a născut în Suceava dar locuieşte la Cluj-Napoca de 22 de ani. A absolvit Facultatea de Istorie a UBB şi a predat la un liceu ca profesor de istorie timp de 13 ani. Conduce Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie „Delia Grădinaru” care se ocupă de peste 100 de copii şi tineri cu insuficienţă renală cronică din toată ţara.

Congresul USR va avea loc în perioada 12 – 14 mai la Cluj-Napoca.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici