Deputatul PNL Gabriel Plăiaşu, găsit incompatibil de ANI

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către deputatul liberal Gabriel Plăiaşu, întrucât a deţinut calitatea de administrator în două firme în timpul exercitării mandatului de parlamentar.

643 afișări
Imaginea articolului Deputatul PNL Gabriel Plăiaşu, găsit incompatibil de ANI

Deputatul PNL Gabriel Plăiaşu, găsit incompatibil de ANI (Imagine: Mediafax Foto)

Deputatul PNL de Dâmboviţa, Gabriel Plăiaşu, s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2007- 26 aprilie 2010, deoarece a deţinut simultat calitatea de deputat în Parlamentul României şi cea de administrator în cadrul SC Quartz SRL, SC Industrial Mija SA, SC Liga SRL şi SC Coriama Advertising SRL, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, informează, marţi, ANI.

Începând cu 19 decembrie 2007 şi până în prezent, Plăiaşu deţine calitatea de deputat în Parlamentul României.

Gabriel Plăiaşu deţine, începând cu data 4 martie1991, calitatea de Asociat în cadrul SC Quartz SRL,societate în cadrul căreia a exercitat, în perioada 4 martie 1991 - 4 noiembrie 2009, şi funcţia de administrator.

În perioada 21 august 2006 - 26 aprilie 2010, deputatul a deţinut calitatea de administrator - membru în Consiliul de Administraţie al SC Parc Industrial Mija SA.

De asemenea, Plăiaşu a deţinut funcţiile de asociat şi administrator în cadrul SC Ilga SRL (în perioada 11 noiembrie 2003 - 30 aprilie 2009) şi al SC Coriama Advertising SRL (în perioada 7 iulie 2005 - 23 octombrie 2009).

Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor, deoarece, conform Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, "calitatea de deputat este incompatibilă cu funcţia de (...) administrator, membru al consiliului de administraţie (...) la societăţile comerciale".

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani.

În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicţia de trei ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate.

Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici