Dezbaterea din Parlament, întreruptă la amendamentele pentru Ministerul Dezvoltării şi Turismului

Dezbaterile la bugetul de stat pe 2010 au fost suspendate, miercuri seară, puţin după ora 20.30, după ce parlamentarii au discutat, în aproape o oră, 38 de amendamente depuse la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

62 afișări
Imaginea articolului Dezbaterea din Parlament, întreruptă la amendamentele pentru Ministerul Dezvoltării şi Turismului

Dezbaterea din Parlament, întreruptă la amendamentele pentru Ministerul Dezvoltării şi Turismului (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Parlamentarii PSD şi-au susţinut în plen, pe rând, amendamentele depuse la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, ajungând ca în aproape o oră de dezbateri să se voteze 38 din cele 3.396 de amendamente la acest buget.

Întrucât discuţiile şi votul pe amendamentele respinse decurgea lent, deputatul PSD Aura Vasile a intervenit în plen solicitând o pauză de consultări.

Preşedintele de şedinţă, Roberta Anastase, a suspendat lucrările plenului, anunţând reluarea acestora joi dimineaţă la ora 10.00.

Viceliderul grupului parlamentar al PSD Aura Vasile a solicitat o intervenţie pe procedură, în momentul în care, un coleg de partid îşi susţinea cele 94 de amendamente respinse la bugetul Ministerului Dezvoltării, cerând preşedintelui de şedinţă o pauză de relaxare, având în vedere că parlamentarii au lucrat miercuri fără pauză de masă.

"Socotind că a fost o zi lungă, chiar foarte lungă, în condiţiile în care nu a fost nici pauza de masă, vă rog să ne acordaţi acum un timp de consultare pe care grupul meu o să-l transforme în..., să bem şi un pahar de apă. Cu bunăvoinţa dumneavoastră. Pe scurt solicităm timp de consultare", a spus Aura Vasile.

La rândul său, Roberta Anastase a menţionat că i se pare întemeiată solicitarea Aurei Vasile, hotărând să sisteze lucrările plenului reunit pentru ziua de miercuri, dezbaterile amendamentelor depuse la bugetul Ministerului Dezvoltării urmând să fie reluate joi dimineaţă.

"Mi se pare întemeiată această solicitare. În acelaşi timp, trebuie să vă mulţumesc pentru această zi lungă şi obositoare şi pentru modul în care am colaborat. Vă propun să ne vedem mâine dimineaţă (joi-n.r.) la ora 10 să ne vedem, pentru că Senatul a decis că al ora 9.00 să aibă o sesiune extraodinară de plen, aşa încât ne vom vedea în plen comun la ora 10.00", a spus Roberta Anastase.

Senatorii şi deputaţii au hotărât, miercuri seară, suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului cu suma de 40.000.000 lei la capitolul "Cultură, recreere şi religie", repartizarea sumelor pe unităţi de cult urmând să fie făcută prin Hotărâre de Guvern.

Plenul reunit al Camerei şi Senatului a adoptat, miercuri seară, bugetul Ministerului Afacerilor Externe în forma propusă de Guvern, respingând toate amendamentele propuse de parlamentari.

De asemenea, plenul a respins, miercuri, amendamentul comsiei de buget-finanţe prin care bugetul Curţii Constituţionale era diminuat cu 6,3 milioane lei.

Tot miercuri, Parlamentului a finalizat adoptarea articolelor proiectului de buget de stat pe anul 2010 şi a trecut la dezbaterea anexelor, aprobând bugetele Preşedinţiei, Senatului, Camerei Deputaţilor, ICCJ, Consiliului Legislativ şi Curţii Constituţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici