Diaconescu: Unele persoane din PMP au dificultăţi de înţelegere, sunt nou venite în politică

Candidatul PMP la preşedinţie, Cristian Diaconescu, a respins, joi, afirmaţiile unor membri ai partidului în legătură cu dificultatea de a strânge semnături pentru candidatura sa, precizând că unele persoane au "dificultăţi de înţelegere", dat fiind că sunt nou venite în politică.

245 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: Unele persoane din PMP au dificultăţi de înţelegere, sunt nou venite în politică

Diaconescu: Unele persoane din PMP au dificultăţi de înţelegere, sunt nou venite în politică (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Cristian Diaconescu a precizat joi, întrebat la Adevărul Live dacă există probleme cu strângerea de semnături pentru candidatura sa, că s-a înţeles greşit o afirmaţie făcut de liderul organizaţiei Bacău, Valerian Vreme.

"Nu numai PMP strânge semnături. Am organizaţii neguvernamentale, am susţinători care fac acest lucru. Ca să vă spun concret de ce m-a întristat afirmaţia că ar fi numai 7.000 de semnături, a fost o înţelegere greşită a ceea ce a spus domnul preşedinte al organizaţiei Bacău, Valerian Vreme. 7.000 de semnături erau numai la Bacău. De aceea spun: fie nu eşti informat şi atunci trebuie să ai grijă, fie doreşti premeditat să dezinformezi şi atunci avem chiar o problemă", a declarat Diaconescu, referindu-se la declaraţia preşedintelui organizaţiei de femei a PMP, Ruxandra Dragomir, care a susţinut, recent, că Diaconescu adunat doar 7.000 de semnături, pentru înscrierea în competiţia electorală fiind necesare 200.000 de semnături.

"Sunt zeci de mii de semnături strânse la Constanţa, la Prahova, la Galaţi, în nord la Neamţ şi în multe alte localităţi. Am şi eu oameni care voluntar, fără a fi membri ai acestui partid, desfăşoară acest proces. Cel puţin în zona unde m-am născut — Stâlpeni, Câmpulung—acolo oamenii sunt extrem de doritori să îşi aşeze semnăturile în susţinerea candidaturii mele şi le mulţumesc anticipat. Am avut o întâlnire cu comunitatea elenă de la Constanţa care nu dorea sub nicio formă să fie implicată în vreun joc politic, dar care mi-a spus categoric că mă sprijină", a mai declarat candidatul Partidului Mişcarea Populară.

Întrebat dacă există o greutate în a fi prezentat în organizaţii aşa cum a susţinut Ruxandra Dragomir, Cristian Diaconescu a precizat că sunt "explicabile" "dificultăţile de înţelegere a unor persoane" care sunt venite mai nou în viaţa politică. "Discut oricând, dar în interiorul partidului, nu fac polemici publice cu nimeni din Partidul Mişcarea Populară", a spus Diaconescu.

Candidatul PMP a mai spus că îi "pare rău" că o serie de colegi au minţit public, motiv pentru care a cerut partidului "să aibă o analiză în legătură cu aceste aspecte" care pot submina candidatura oricărui candidat, precum şi şansele unei formaţiuni politice de a impune un candidat.

În ceea ce priveşte punerea sub semnul întrebării a candidaturii sale, Diaconescu a afirmat: "Astăzi sunt candidatul Partidului Mişcarea Populară pentru preşedinţia României şi, aşa cum am spus de la bun început, este o onoare pe care acest partid mi-a făcut-o (...) Am văzut nişte voci exprimându-se într-o formă sau alta. Înţeleg că ar dori să organizeze un soi de consiliu naţional (...) Nu am fost informat direct şi oficial din acest punct de vedere".

"Eu înţeleg competiţia pentru preşedinţia României în raport cu societatea românească. Dacă un partid doreşte sau nu să continue cu un candidat desemnat la Congres, evident, este dreptul partidului. Dar preşedinţia României şi candidatura la preşedinţia României reprezintă, în egală măsură, un angajament din partea celui care participă la un astfel de proces", a punctat Diaconescu.

Totodată, Cristian Diaconescu a precizat că nu va părăsi partidul dacă va pierde calitatea de candidat la prezidenţiale al PMP.

Întrebat ce relaţie are cu preşedintele PMP, Diaconescu a spus că are "o relaţie foarte bună cu Elena Udrea". "O respect, este un politician determinat, este un politician cu multă forţă, care va mai avea multe de spus în politica românească", a precizat candidatul PMP.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici