Dîncu, după reuniunea miniştrilor Apărării din UE: Investiţiile colaborative în domeniu, importante

Ministrul Apărării Vasile Dîncu spune că la reuniunea miniştrilor apărării din UE s-a discutat pe marginea propunerii avansate de CE privind stabilirea unui Program de consolidare a industriei de apărare prin intermediul achiziţiilor colaborative.

155 afișări
Imaginea articolului Dîncu, după reuniunea miniştrilor Apărării din UE: Investiţiile colaborative în domeniu, importante

Vasile Dîncu a participat luni şi marţi la reuniunea informală a miniştrilor apărării din Uniunea Europeană, care s-a desfăşurat la Praga.

„Am salutat, în intervenţia mea la reuniune, rolul important al Uniunii Europene şi am accentuat importanţa consolidării parteneriatelor, în contextul recalibrării arhitecturii de securitate din regiunea Mării Negre. Am evidenţiat însemnătatea susţinerii statelor din vecinătatea imediată a Ucrainei în creşterea rezilienţei la ameninţările de diferite tipuri şi am subliniat, în mod special, vulnerabilitatea Republicii Moldova şi Georgiei în ceea ce priveşte securitatea şi apărarea”, susţine ministrul Apărării Naţionale.

El spune că, alături de miniştrii apărării, a discutat pe marginea propunerii avansate de Comisia Europeană privind stabilirea unui Program de consolidare a industriei de apărare prin intermediul achiziţiilor colaborative (EDIPRA), investiţiile colaborative în domeniul apărării în actualul context de securitate fiind extrem de importante.

„Prin creşterea investiţiilor în domeniul apărării, inclusiv în cercetare-dezvoltare, va fi consolidată rezilienţa şi capacitatea Uniunii Europene de a răspunde în mod eficient la ameninţările viitoare. Totodată, a punctat necesitatea de a dezvolta Baza industrială şi tehnologică de apărare la nivel european (EDTIB), de o manieră echilibrată geografic, prin stimularea investiţiilor în capabilităţi de apărare şi noi tehnologii în toate statele membre”, susţine ministrul.

Vasile Dîncu spune că, în privinţa angajamentului UE legat de sprijinul acordat Ucrainei în domeniul securităţii şi apărării, a subliniat eforturile României şi a afirmat importanţa continuării eforturilor Uniunii Europene pentru sprijinirea Ucrainei, în coordonare cu eforturile derulate la nivelul NATO sau în cadrul altor formate existente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici