Doi duşmani politici reînvie CONFLICTUL. "A venit vremea să pleci în Costa Rica". Acesta îi răspunde: Neliniştea omului care îşi ţine ouăle la Cornu

Traian Băsescu a afirmat că Adrian Năstase este un om "chinuit de laşitate" şi că nu va explica motivele neliniştii "omului care stă în Zambaccian dar îşi ţine ouăle la Cornu", pentru că există acte oficiale în acest sens. Disputa celor doi vine în contextul privatizării Petrom în anul 2000.

13746 afișări
Imaginea articolului Doi duşmani politici reînvie CONFLICTUL. "A venit vremea să pleci în Costa Rica". Acesta îi răspunde: Neliniştea omului care îşi ţine ouăle la Cornu

Doi duşmani politici reînvie CONFLICTUL. "Băsescu, a venit vremea să pleci în Costa Rica". Acesta îi răspunde lui Năstase: N-am să explic motivele de nelinişte ale omului care îşi ţine ouăle la Cornu

"Adrian Năstase rămâne tot un om chinuit de laşitate. În ce mă priveşte, îmi asum integral toate actele de guvernare în care am fost implicat până în Aprilie 2000 când am intrat în campania pentru Primăria Capitalei. Oare ce-l nelinişteşte aşa de tare pe Adrian Năstase ori de câte ori se vorbeşte despre privatizarea PETROM. N-am să mai explic eu, pentru că sunt acte oficiale care demonstrează motivele de nelinişte ale omului care stă în Zambaccian dar îşi ţine ouăle la Cornu", a scris Traian Băsescu, sâmbătă pe Facebook, ca replică la acuzaţiile lui Adrian Năstase cu privire la privatizarea Petrom.

Fostul şef al statului îi reaminteşte lui Năstase despre hotărârea Guvernului din anul 2002 semnată de fostul premier care stabileşte Strategia de privatizare a mai mult companii, prima fiind SNP Petrom.

"1.HG 556-2002 semnată de Adrian Năstase care stabileşte Strategia de privatizare care începe cu SNP PETROM şi care continuă cu zeci de alte companii din energie şi industrie; 2.HG 924-2003 semnată de Adrian Năstase care stabileşte condiţii „speciale” de privatizare a SNP PETROM ; 3.Pe 23 Iulie 2004 se semnează contractul de privatizare a PETROM cu OMV; 4.HG 1090-2004 semnată de Adrian Năstase care aprobă contractul de privatizare a PETROM cu OMV Austria în condiţii absolut ticăloase. 5. În Noiembrie 2004 majoritatea PSD din Parlament aprobă contractul de privatizare a PETROM, prin lege. Adrian Năstase răsuflă uşurat. A reuşit să aprobe un mare furt prin lege. Mai avea câteva zile şi se vedea Preşedinte al României. Vorba lui Iohannis, GHINION ! A venit unul de la Primăria Capitalei şi l-a bătut. Şi când te gândeşti că el săracul îşi pregătise mandat de 5 ani", a explicat Băsescu.

Actualul senator PMP mai spune că Năstase este un om laş, lucru care s-a văzut cu ocazia condamnării însă nu a crezut că fostul premier nu-şi va asuma actele adoptate în propria guvernare. Băsescu adaugă şi un P.S. la postare sa, prezentând actele care emise de Cabinetul Năstase.

"Că Adrian Năstase este un om laş care nu-şi asumă propriile fapte, am văzut cu ocazia condamnării, dar niciodată n-am crezut că un fost premier poate fi atât de laş încât să nu-şi asume acte din propria guvernare, acte care se află în Monitorul Oficial. P.S-Pentru cei care doresc să constate care a fost activitatea mea legat de programul PSAL 1 cu BIRD, îi rog să consulte HG 363 şi 364 din 1998, HG 374 din 1999, HG 456,1014 şi 1016 din 2000 cu următoarele precizări aşa cum ele rezultă şi din actele normative menţionate: am avut rolul de a coordona ministerele şi alte instituţii pentru îndeplinirea programului asumat de guvern şi nu am substituit autoritatea miniştrilor şi a şefilor celorlalte instituţii implicate în realizarea programului. Oricum, ca orice PSD-ist, Adrian Năstase are o explicaţie: Băsescu e de vină!", a conchis Traian Băsescu.

Fostul premier Adrian Năstase a scris, sâmbătă, pe blogul personal, o postare intitulată "Băsescu, a venit vremea să pleci în Costa Rica", în care oferă noi date despre Memorandumul semnat de Traian Băsescu, în anul 2000, care viza acorduri cu Banca Mondială, atunci când era ministru al Transporturilor şi prin care îşi lua angajamentul de a privatiza Petrom şi toată economia românească.

"Vreau să reţineţi, din Memorandumul publicat de mine, ce şi cum dorea să reformeze „capitalistul” Băsescu industria şi băncile româneşti (pe modelul flotei comerciale). În calitate de responsabil din partea guvernului Radu Vasile şi apoi Mugur Isărescu pentru programul PSAL 2, el s-a angajat la „privatizarea” celor mai mari 63 de societăţi din economia ţării, lăsând în urmă să obligaţii extrem de greu de îndeplinit de către statul român în perspectiva negocierilor cu Uniunea Europeană", scrie Năstase.

Acesta îl cataloghează pe Traian Băsescu drept "un mare şarlatan", care se preface că nu-şi aminteşte de angajamentul privatizării, cu peste 50% a Petrom, cât şi a sistemului bancar românesc, a distribuţiilor de gaze şi de energie.

"A fost semnat de EL ÎNSUŞI, în calitate de ministru, coordonator al programului PSAL, cu Banca Mondială, în 1998-2000 (Vezi HG 202/1998, HG 362/1998, HG 363/1998, HG 374/1999, HG 456/2000). Angajament care a devenit şi o condiţionalitate în relaţia cu UE. Referitor la privatizarea Petrom, o comisie senatorială de anchetă a prezentat un raport care poate fi consultat public", susţine fostul premier.

Adrian Năstase atacă şi cele două mandate prezidenţiale ale lui Traian Băsescu, care "vor rămâne în cărţile de istorie doar prin sutele de protocoale dintre serviciile de informaţii şi justiţie şi prin abuzurile săvârşite în acel deceniu blestemat".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici