Donald Trump: China vrea ca eu să nu mai fiu reales preşedinte

  • Preşedintele Donald Trump este adesea acuzat că nu ia suficiente măsuri pentru a face faţă crizei prin care SUA trece din cauza coronavirusului
  • Coronavirusul a răvăşit economia Statelor Unite pe care Trump se baza pentru realegerea sa din noiembrie
  • În războiul comercial purtat cu China nu a oferit detalii despre modul în care ar putea acţiona împotriva Beijingului
4413 afișări
Imaginea articolului Donald Trump: China vrea ca eu să nu mai fiu reales preşedinte

Criticile preşedintelui Trump aduse la adresa Chinei au fost consecvente şi din ce în ce mai accentuate în ultimele săptămâni. El a pus sub semnul întrebării acurateţea deceselor înregistrate acolo. Acesta a declarat că examinează sugestii conform cărora virusul îşi are originea într-un laborator din Wuhan.

Dar aceasta este cea mai dură critică în momentul de faţă. Donald Trump susţine că întârzierea Chinei de a pune în alertă globul cu privire la răspândirea virusului a fost motivată polic. Scopul a fost de a creşte şansele în alegeri a principalului său rival politic, Joe Biden.

La începutul acestei săptămâni, un înalt oficial chinez, Le Yucheng, a pus sub semnul întrebării gestionarea crizei de către preşedintele american. Acesta l-a acuzat pe Trump că nu acţionează suficient de rapid pentru a pregăti poporul american în faţa răspândirii Covid-19. Dar cireaşa de pe tort este faptul că Donald Trump respinge zvonurile conform cărora alegerile din 2020 se vor baza pe un referendum legat de modul cum a gestionat criza actuală. El speră să se poată agăţa de redresarea economică post pandemică.

Preşedintele SUA nu a reînnoit liniile directoare guvernamentale cu privire la distanţarea socială. Acestea au permis americanilor să lucreze de acasă şi să evite adunările de orice fel, iar persoanelor cu afecţiuni subiacente au fost încurajate să se auto-izoleze. După ce a fost mai bine de o lună blocat la Casa Alba, Trump plănuieşte să călătorească în Arizona pentru să-şi înceapă campania politică. El speră să adune mii de susţinători în următoarele luni.

SUA prezintă aproximativ o treime din toate cazurile de coronavirus  înregistrate din întreaga lume. Numărul de decese se ridică la peste 60.000 şi a depăşit în şase săptămâni numărul americanilor ucişi în cele două decenii ale războiului din Vietnam.

Numărul şomerilor atinge cifra record de peste 26 de milioane conform statisticilor din ultimele săptămâni.

Cifrele recent lansate au arătat că economia SUA s-a redus cu aproape 5% şi este cea mai puternică contracţie de la Marea Criză Economică din 1929.

Sursa foto: profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici