Donald Trump, pus sub acuzare în dosarul documentelor clasificate / Este a doua punere sub acuzare a lui Trump şi prima sub acuzare federală a unui fost preşedinte

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost inculpat pentru modul în care a gestionat documentele clasificate după ce a părăsit Casa Albă.

533 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, pus sub acuzare în dosarul documentelor clasificate / Este a doua punere sub acuzare a lui Trump şi prima sub acuzare federală a unui fost preşedinte

Donald Trump, pus sub acuzare în dosarul documentelor clasificate / Este a doua punere sub acuzare a lui Trump şi prima sub acuzare federală a unui fost preşedinte.

Trump, în vârstă de 76 de ani, se confruntă cu şapte acuzaţii, inclusiv păstrarea neautorizată a unor dosare clasificate, relatează BBC. Acuzaţiile nu sunt încă publice.

Este a doua punere sub acuzare a lui Trump şi prima sub acuzare federală a unui fost preşedinte.

El face campanie pentru a reveni la Casa Albă în 2024.

Într-o postare pe Truth Social, Trump a declarat că este nevinovat şi că a fost citat să se prezinte marţi după-amiază la un tribunal federal din Miami, unde va auzi acuzaţiile împotriva sa.

"Nu am crezut niciodată că este posibil ca un astfel de lucru să i se întâmple unui fost preşedinte al Statelor Unite", a scris el.

El a adăugat: "Aceasta este într-adevăr o zi neagră pentru Statele Unite ale Americii. Suntem o ţară aflată într-un declin grav şi rapid, dar împreună vom face America măreaţă din nou!".

Avocatul lui Trump, Jim Trusty, a declarat pentru CNN că fostul preşedinte a primit detalii despre acuzaţii într-un document. El a precizat că acestea includ conspiraţie, declaraţii false, obstrucţionarea justiţiei şi păstrarea ilegală a unor documente clasificate în conformitate cu Legea spionajului.

Între timp, Secret Service se va întâlni cu forţele de ordine locale pentru a planifica deplasarea dlui Trump la tribunalul din Miami în zilele următoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici