Video Donald Trump redeschide America. Un plan în trei paşi

  • Donald Trump a dat unda verde. America poate să se reîntoarcă la muncă
  • Casa Albă a prezentat un plan în trei paşi pentru redeschiderea economiei
  • Data de la care America se va întoarce la lucru depinde de fiecare stat în parte
4976 afișări
Donald Trump vrea să scoată Statele Unite din carantină cât mai rapid şi a prezentat un plan în trei paşi pentru redeschiderea economiei. Data de la care America se va întoarce la lucru depinde însă de fiecare stat în parte.

„Nu redeschidem toţi în acelaşi timp, ci, cu atenţie, pas cu pas. Unele state vor putea redeschide mai repede decât altele. Anumite state nu se confruntă cu problemele pe care alte state le au. Americanii sănătoşi se vor putea acum întoarce la muncă, întrucât condiţiile o permit”, a spus preşedintele SUA. 
 
Potrivit Casei Albe, în primă fază, adunările de mai mult de 10 persoane nu sunt recomandate, persoanele din grupele vulnerabile trebuie să rămână în casă, iar cei care pot lucra de acasă trebuie să continue să facă asta.

Pot fi redeschise însă restaurantele, cinematografele, lăcaşurile de cult, arenele şi sălile de sport.

Apoi, dacă totul decurge bine, în a doua fază, vor fi redeschise grădiniţele, şcolile, barurile şi vor fi permise evenimente publice cu cel mult 50 de persoane.

Abia în etapa a treia, toată lumea poate să se reîntoarcă la muncă, iar cei din grupele vulnerabile vor fi lăsate să iasă din casă, dar vor trebui să respecte regulile de distanţare sociale.
 
Donald Trump vrea să vadă cât mai curând restaurante şi stadioane pline.
 
„Normalul pentru noi este acela că, dacă ai 100.000 oameni la un meci de fotbal în Alabama, 110.000, ca să fiu exact, vrem 110.000 de oameni acolo, vrem fiecare scaun ocupat. Normalul nu va fi să ai un meci cu 50.000 de persoane (în public, n.r.)”, a declarat acesta. 
 
Pauza impusă de pandemie lasă urme adânci asupra economiei americane. Într-o singură lună, numărul şomerilor a ajuns la aproximativ 22.000.000. Ultimele date vorbesc despre aproape 680.000 de îmbolnăviri şi aproape 35.000 de morţi, cei mai mulţi din toată lumea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici