Dorel Onaca va ocupa funcţia de consilier de stat la Cotroceni

Fostul senator PDL de Constanţa Dorel Onaca ar urma să ocupe o funcţie de consilier de stat la Palatul Cotroceni, în echipa preşedintelui Traian Băsescu, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

1754 afișări
Imaginea articolului Dorel Onaca va ocupa funcţia de consilier de stat la Cotroceni

Dorel Onaca (Imagine: Florin Gheorghe/Mediafax Foto)

De asemenea, potrivit surselor menţionate, vor reveni la Palatul Cotroceni ceilalţi consilieri prezidenţiali din vechea echipă a lui Băsescu de dinainte de suspendare: Cristian Diaconescu la Cancelaria preşedintelui, Bogdan Drăgoi pentru mediul de afaceri, Sebastian Lăzăroiu pentru planificare analiză politică, Iulian Chifu pentru afaceri strategice şi securitate, Iulian Fota pentru securitate naţională, Bogdan Mănoiu la afaceri europene, precum şi Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, pe funcţia de consilier de stat la departamentul de comunicare publică.

Printre aceştia nu se vor regăsi însă şi Ştefan Deaconu, fostul consilier pentru probleme juridice, care a fost eliberat din funcţie de preşedintele Băsescu pe 5 iulie, precum şi Bujor-Bogdan Teodoriu, care a coordonat departamentul de politici economice şi sociale de la Cotroceni şi care a fost numit pe 10 august membru al Consiliului Concurenţei.

În ultimele campanii ale lui Traian Băsescu, inclusiv în timpul celor două suspendări ale şefului statului, din 2007 şi din 2012, Onaca a fost permanent prezent la sediile de campanie ale acestuia.

Onaca are 45 de ani, deţine o firmă de scafandri profesionişti şi este avocat în Baroul Bucureşti şi lector universitar în domeniile Drept Comercial şi Drept Maritim.

Din 2010 el a fost cosilier al Ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar din 2009 este preşedinte al Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare.

Între 1996 şi 2000 a fost deputat PDSR, membru al Comisiei de Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Din 2000 până în 2008 a fost sentor PRM, partid din care a demisionat. El a devenit apoi membru PDL.

Între 1990 şi 1996 Onaca a fost director al Grupului de Scafandri şi Salvări Maritime "Onacva".

Onaca este membru al Adunării Naţionale a Bisericii Ortodoxe Române, distins cu Ordinul Naţional Pentru Merit, în grad de cavaler, membru al Parlamentului Mondial pentru Siguranţă şi Pace.

De asemenea, el este preşedinte de Onoare al Federaţiei Române de Karate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici