Dragnea afirmă că Iohannis nu poate cenzura listele de partid: Regele de la Cotroceni a spus că nu mai poate fi angajat nici paznic un om ce a furat un ou

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că preşedintele Klaus Iohannis nu poate cenzura listele unui partid, afirmând că „regele de la Cotroceni”, consideră că oamenii care au furat o pâine de foame trebuie condamnaţi la moarte.

676 afișări
Imaginea articolului Dragnea afirmă că Iohannis nu poate cenzura listele de partid: Regele de la Cotroceni a spus că nu mai poate fi angajat nici paznic un om ce a furat un ou

Dragnea afirmă că Iohannis nu poate cenzura listele de partid: Regele de la Cotroceni a spus că nu mai poate fi angajat nici paznic un om ce a furat un ou

''Eu văd că omul acesta în ultimele zile bate câmpii. Asta este expresia mea, vorbind româneşte. Am văzut că este preocupat de condiţiile de angajare a paznicilor. Vreau să îi transmit ceva şi nu o făceam, dar m-au rugat mai mulţi români care trăiesc în afara ţării destul de revoltaţi. Nu există nicăieri în Europa această interdicţie ca un om care a avut un necaz în viaţă să spunem cum zice românul, a furat un ou, a furat o pâine de foame şi a făcut puşcărie şase luni. În concepţia domnului Iohannis acel om trebuie condamnat la moarte pentru că după ce ispăşeşte acea pedeapsă el nu mai are nicio şansă de reintegrare pentru că regele nostru care este acum la Cotroceni a spus că nu mai poate fi angajat nici măcar paznic. Deci omul acela ce să facă? Să fure, să îi dea cuiva în cap? deci asta este preocuparea lui, angajarea paznicilor'', a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

El a afirmat că pentru Klaus Iohannis premierul României este ''paznicul lui, adică este paznicul pus la turma de miniştri din Guvern''.

''În ce calitate acest om îşi permite să se gândească că el poate cenzura listele unor partide? El are dreptul la un singur vot, restul va fi decizia românilor în 11 decembrie, români care să nu creadă nici dumnealui, nici partidul pe care îl susţine că români se mai lasă păcăliţi a nu ştiu câta oară'', a spus Dragnea.

La fel ca Tăriceanu, Liviu Dragnea a contestat legitimitatea lui Klaus Iohannis, susínând că acesta a fost ''un candidat penal''.

''De unde are aceată legitimitate? Am văzut că şi domnul Tăriceanu a spus asta şi o spun şi eu: el a fost un candidat penal. Astrele s-au aliniat ulterior şi a obţinut o decizie favorabilă. Dar ce s-ar fi întâmplat dacă el nu ar fi candidat, România ar fi fost frustrată de această şansă istorică să aibă în fruntea statului un om de asemenea valoare'', a conchis social-democratul.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, întrebat despre desemnarea viitorului premier, că până şi agenţilor de pază li se cere să nu aibă cazier ca o primă condiţie la angajare, astfel încât este inacceptabil să îţi imaginezi că România poate fi păzită de un penal. Întrebat despre portretul-robot al viitorului premier şi dacă ar putea lua în calcul nominalizarea liderului PSD, Liviu Dragnea, ca premier, preşedintele a declarat, la Adevarul Live: "Nu am făcut un portret-robot, am enunţat câteva condiţii pe care le pun eu atunci când se va discuta despre desemnarea unui premier. Haideţi să luăm chestiunea penală. Am citit că se fac angajări pentru paznici. De fiecare dată când se angajează agenţi de pază, prima condiţie e să nu aibă cazier, adică să nu fie penal. Cum să ne imaginăm că ţara va fi păzită de un penal? Este o condiţie minimală, la care nu voi renunţa".

Joi Iohannis a subliniat că nu a fost niciodată urmărit penal.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv în aprilie 2016 de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare pentru fraudarea refendumului din 2012 privind demiterea din funcţia de preşedinte al României a lui Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici